lördag 7 september 2013

Svävar på små moln


Det är faktiskt helt otroligt! För ca 10 år sen så behövde Sandra alltid vara ledig efter ett dygn på korttids, om hon ens hann dit innan hon blev ”stress-sjuk” Hon hade alltid samma fyra personer från korttids som kände henne bäst och inga andra var inblandade. Hon orkade inte göra nånting mer samma vecka som hon skulle dit, och några utflykter med skolan gick inte för sig. (Sen dess har vi bytt från särskola till träningsskola för elever med autism)

Nu har hon varit på korttids från i söndags till igår, andra hela veckan i skolan efter lovet, utflykt med skolan (egen anpassad utflykt) Jane på inskolning och ”vanliga fröknarna” på avvänjning… Och ungen kommer hem pigg och glad! Jamen fattar ni?!


Vi var beredda på minst trött, troligtvis sjuk. Visserligen kan det komma nån dag i efterskott, men man brukar ändå märka på henne när det har varit mycket intryck. Det brukar bli låsningar och utbrott, så vi hade peppat oss här hemma och förberett oss på att plocka fram allt tålamod vi hade. Men vi sparar det ett tag till, för nåt extra tålamod gick inte åt igår.

Visst, lite trött, men det var ju fredag och på fredagar brukar Sandra vara lite trött och behöva helg även om hon tycker helgerna är tråkiga.

Vet ni vad det innebär? Vi kan planera för fler såna här superhärliga semestrar framöver, och vi kanske lite lättare kan ändra i schemat när vi t.ex. vill vara lediga på en helg nån gång.

Inte i onödan, men bara att det funkar är ju en väldig frihet efter att faktiskt inte har kunnat på så länge. Kan och kan, förresten… Så klart att saker går att göra, men konsekvenserna har inte varit värt det förut. Nu känns det som att konsekvenserna inte blir större än att vi kan ta det ibland.


Damen börjar bli stor, tror jag J Sen är jag ganska övertygad om att det även beror på anpassning, och att vi inte rör till det i onödan, men utmanar lite lagom.

Nu kommer vi ju att ta det lugnt tills vi ser att alla nyheter hinner landa för Sandras del, och medan vi väntar på det så hinner vi spara ihop till en ny resa, har vi tänkt. Det låter väl helt fantastiskt toppenbra?!!


När jag gick upp till henne i morse möttes jag av ett stort leende i sängen. Bara e sån sak! J

Trevlig helg på er!

.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Försöker förstå hur ni har fixat alla år men det är väl så som med allt annat, när man är mitt upp i så har man inget val. Ni har gjort ett jättejobb har jag förstått när jag har läst om er och du och Göran var väl värda semestern <3
Ha en härlig hösthelg :-D
/Magdalena

Bellan sa...

Jag njuter och gläds med er! Härligt och underbart!

Saknarkramen kommer här. <3
//Bellan

Photo by Maria sa...

Härligt att det funkar så bra trots lite förändringar =)

Hoppas det goa humöret håller i sig..

Kram Mia