torsdag 12 september 2013

På spåret igen

Det blev inget förberedande av inlägg igår heller. Före mötet hände inte så mycket av intresse, och efter orkade jag inte. Men eftersom jag somnade tidigt, så vaknade jag tidigt ;)

Mötet, gick jättebra och det känns toppen alltihop runt flytten över till Daglig verksamhet. Sandra har så fina människor runt sig som gör att jag kan slappna av och veta att det kommer bli bra.


Rummet som Sandra ska få nu, för att det kostade för mycket att sätta upp väggen som var meningen från början, är det absolut inget fel på. Dom viktigaste sakerna har man tagit hänsyn till och det kommer säkert inte vara några problem för Sandra att vara där.

Det ligger nära den ingång som är lugnast och nära en toalett, så Sandra kommer inte att behöva krocka med någon i onödan. Dom känsligaste stunderna för henne är ju när hon kommer dit, ska hem och ska på toa.

Så fort det ställs krav, med andra ord. Att hon ska… För att med egen vilja gå runt och titta på lokaler, eller vad andra gör, utan krav, det gillar hon. Iaf om hon mår bra och det inte blir för stökigt. Men av det jag har sett när jag har varit där så verkar hela verksamheten väldigt lugn.


Hon kommer ha sitt egna rum, och det är så avskilt det bara går, där hon kan känna sig trygg och gå undan när hon behöver det. Samtidigt finns möjligheten att lämna rummet och göra andra saker när hon vill och är redo.

Det finns två personal till på den avdelningen där Sandra kommer hålla till. Dom ska lära känna Sandra så dom så småningom kan vikariera om Jane blir sjuk. Då sätter man in en annan vikarie på dom som fixar det. Så gör dom i skolan och på korttids med, och det funkar ju jättebra.


Dator med Flexiboard och egna bilder ska också ordnas, så Sandra och Jane kan skriva dagbok. Datorn blir ju inte Sandras egna, men kommer finnas utanför hennes rum, där det är lugnt i övrigt, och användas av fler enligt schema.

Lite synd att den där kursen om Widgit och Flexiboard vi skulle få aldrig blev av, för jag skulle ju kunna utveckla det där om jag bara visste hur man gör. Det hade ju varit toppen om vi hade gjort likadant hemma, med den där dagboken.

Nu kommer jag inte ens ihåg hur man fick in foton i programmet, så alla nya moment, ansikten och rutiner finns inte i Sandras dator hemma… Men jag kanske kan få hjälp med det där framöver, när vi ser hur det funkar för Sandra att använda det.


Rummet som Sandra ska ha är för tillfället upptaget men så fort dom har möblerat om i verksamheten och fixat rummet efter Sandras behov så väntar vi bara på klartecken för att kunna börja inskolningen med en dag i veckan.

Hur fortsättningen blir avgör vi när vi ser hur det går, helt enkelt. Fler möten lär det bli längs vägen men det känns återigen hoppfullt att vi ska bli klara under den här terminen, som var planen från början.

Sandra får den tid hon behöver, men vi tror att hon kommer kunna sluta skolan före jul om det inte dyker upp några hinder nu.


Jaha, det var det om det för nu. Jag lär ju återkomma vartefter det händer nåt nytt, antar jag. Idag är det iaf en vanlig skoldag för Sandras del och vad vi hittar på hemma undertiden vet jag inte. Göran kanske fortsätter med skorstenen, så den hinner bli klar innan det blir dags att börja elda igen.

Ha en fin dag!

.

Inga kommentarer: