lördag 14 september 2013

När dom små detaljerna avgör

Igår gjorde vi inte så mycket, det blev mest slappa av ledigheten. Jag fick en tid för röntgen redan nästa måndag, men ska ringa och kolla vad det är för nåt jag har fått. Läkaren skulle nämligen skicka remiss på magnetröntgen, men det står bara röntgen, så jag blev lite fundersam.

Jag vill så klart helst att det blir magnetröntgen på en gång, eftersom både läkaren och sjukgymnasten inte tror att det syns på vanlig röntgen. Visserligen har jag haft problem länge så jag står väl ut ett tag till, men är ju glad om det inte drar ut på tiden i onödan iaf.


Sandra var skör när hon åkte på morgonen igår, men den skörheten försvann under dagen. När hon kom hem var hon en riktig solstråle, och det höll i sig ända till Bolibompa.

Sandra älskar Bolibompa och det tillhör våra kvällsrutiner att titta på det. Vid den tiden är damen trött och det är en bra ”varva-ner-aktivitet”

Igår hade programledaren ett djur under tröjan och tittarna skulle gissa vad det var. Det brukar ju inte vara några problem med sånt för Sandra, om dom bara visar vad det är sen, innan dom gör nåt annat…

Igår fick vi inte se djuret direkt, utan först skulle filmen visas och redan där blev det oroligt för Sandra. I vanliga fall stänger vi av tv:n efter filmen, innan Sandra blir för trött, men igår sa jag att vi tittar vad det är för djur först.

Det gick ju rätt bra, men Sandra har lite svårt att byta fokus så där. Att släppa en sak hon funderar på, liksom. Men hon var på okay humör under filmen. Efter filmen så var det nån tittarfråga och det tog ett tag innan vi fick se sköldpaddan under tröjan, så Sandra hann börja gråta.

Att jag berättar det här är för att visa hur stora problem det kan bli av saker som för andra är bagateller. Livet är fullt av små detaljer som måste fungera för att inte skapa kaos.

I värsta fall kan hela kvällsproceduren och nattningen bli förstörd av en sån detalj, men som tur var så gick det över rätt skapligt och efter ett tag var vi ikapp med alla rutiner igen.


Idag ska vi ”gömma” när Sandra och Göran är klara med morgonbestyren, har vi bestämt. Ända sen konflikten med skärpet häromdagen så har Sandra längtat till idag då vi ska leka ”gömma-leken”

Efter utbrottet den där kvällen så har hon accepterat att inte gömma skärpet mitt i kvällsrutinerna mer, och vi gömmer saker på förmiddagen idag istället. En mycket bättre lösning då Sandra är piggare och vi inte har någon direkt tid att passa.

Jag önskar er en fin lördag!

.

2 kommentarer:

Tina sa...

Ja oj vad små saker kan stöka till det, och helt omöjligt att veta sånt innan. Tur det gick över .
Kramar i massor

Bellan sa...

Bagateller var ordet! Man vet så väl hur lite som behövs.... sånt som andra inte ens lägger märke till.

Nu har jag läst ikapp och jag fick en reaktion på det där med inskolningen till DV. Jag tycker det låter snabbt att hon ska hinna sluta skolan innan jullovet. Men vi får hoppas allt går som ni tänkt. Ni har så bra personal runt er så det blir säkert bra.

Ha en skön lördag och jag hoppas du hittar skärpet ;)
Kram på dig fina <3
//Bellan