söndag 15 september 2013

Dagliga verksamhetsplaneringar

Jag tänkte berätta lite om planeringen inför flytten till Daglig verksamhet. Så långt jag nu vet, på ett ungefär, så här innan vi har fått datum och haft möte.


Bellan tyckte det lät snabbt att Sandra ska hinna börja på DV till jullovet. Vi hoppas ju att det blir ännu tidigare… Men, hon får gå kvar i skolan även efter lovet, om det behövs. Vi skyndar inte mer än Sandra fixar, men det är inte heller helt lyckat att dra ut på det för länge.

Det är det som är så himla skönt, att vi kan låta Sandra, Jane och tiden avgöra i vilken takt det blir lagom. Så inget är spikat, utan bara ungefärligt planerat.

Vi har ju kommit en bra bit på väg redan, eftersom Jane har haft möjligheten att lära känna Sandra i skolmiljö sedan före sommaren. Efter sommarlovet har hon i stort sett haft ansvaret själv, men med personalen i bakgrunden. Så dom känner nog varandra ganska bra vid det här laget, även om vi alla är medvetna om att det tar sin tid att lära sig ”allt” Ja, inte allt, förstås, det kan ju inte ens vi föräldrar, men ni fattar J


Så fort vi får tillgång till Sandras rum på DV så har vi tänkt att Sandras ”skoldag” ska vara där en dag i veckan, med Jane och en lärare. Till att börja med iaf, och hur länge det behövs får Sandra bestämma. (Ja, inte medvetet, förstås, men vi lär ju se när vi kan gå vidare) Vi har ingen aning om hur lång tid Sandra behöver, det kanske går att öka på det med ytterligare en dag ganska fort, men det kan också behövas några veckor. Vi får se, helt enkelt.

När hon väl känner sig trygg där så kan hon säkert börja på allvar, och då slutar hon skolan. Det är väl så långt vi vet just nu. Vi ska ha möte i skolan den 1/10 och till dess skulle vi få ett datum för när Sandras rum står klart. Så efter det hoppas jag iaf att vi vet vilken dag vi kan börja.

Det ska iaf bli spännande, även om vi, och mest Sandra förstås, kommer att sakna den fina skolan som har betytt massor för oss genom åren. Det är ju Sandras halva liv som försvinner i ett nafs, så det är klart att det kommer kännas… Men det är ju nåt vi måste igenom och det kommer helt säkert bli bra när alla nyheter har landat.


En liten detalj som gör att det vore ganska perfekt om Sandra hann sluta skolan innan året är slut, är att man söker bilstöd i årsskiftet och den potten som finns, den räcker så länge den räcker. Alltså har Sandra störst chans att få bilstöd till nästa år, om vi är först med att söka. Och söka kan vi inte så länge hon går i skolan.

Men det får ju bli som det blir med den saken. Det vore ju bra, men hinner inte Sandra bli trygg innan så är det ju inget att göra åt den saken.

Ja, det var ju ungefär så långt som jag har att berätta i nuläget, men jag lär ju uppdatera er vartefter jag vet mer.


I övrigt var gårdagen en bra dag med en lugn och glad tjej mest hela tiden. Göran och Sandra njöt av sista sommarvärmen, och det känns som att jag har skrivit så i flera veckor… Men nu har dom ju iaf sagt att det ska bli höst på riktigt, och den fantastiska sommaren måste ju ta slut nån gång J

Jag önskar er en skön söndag!

.

3 kommentarer:

Tina sa...

Låter som en trygg, lugn och klok planering för övergången. Hoppas det flyter på som tänkt.
Härliga bilder du lagt ut !
Kramar om massor <3

Photo by Maria sa...

Tycker det låter som en bra plan =) Och jag hoppas och tror att det kommer att gå bra..

ha en fin söndagsem/kväll nu..

Kram Mia

mariellejohnsson sa...

Vad toppenbra! Precis på Sandras villkor. Som det ska vara.
Vi har det lite mer krångligt på den fronten just nu. Jag har tänkt skriva om det på min blogg men eftersom jag är så impulsstyrd blir det en massa annat hela tiden...
Kram på dej.