fredag 23 augusti 2013

Kämpande kämpar och cykelturer

Jag har en hel del vänner som kämpar i motvind för assistans eller för att skolan ska fungera, eller åtminstone för att deras barn ska klara att gå dit. Jag påminns varje dag över hur bra allt fungerar runt Sandra, och har gjort i många år nu (ända sen vi bytte skola).

Jag blir ledsen över att alla barn inte har det lika bra som Sandra och att det faktiskt finns barn som inte orkar leva för att dom inte blir förstådda i skolan. Det gör också att jag är tacksam över att Sandra har så pass stora hjälpbehov som hon har, för det är oftast dom som klarar sig till viss del som förväntas klara sig utan anpassning.

Jag sänder mina varmaste tankar och styrkekramar till alla er som kämpar!


Sandra var jättetrött när hon kom hem igår, efter andra skoldagen. Vi gjorde som i onsdags, och kortade ner kvällsproceduren med en halvtimme så damen kom tidigare i säng.

Det utbrottades en hel del under kvällen, men nattningen gick bra och hon har sovit hela natten. Ja, det är iaf vad jag tror… Jag sov jag med, och när jag vaknade hade Sune vält ”änglavakten” så jag hoppas att det inte har varit nåt som jag inte har hört inatt. Men det brukar sluta med att det hörs ordentligt, om man inte hinner in i tid, så det är nog lugnt. Jag tror nog att damen orkar med veckans sista skoldag och sen kan hon ju vila när helgen kommer.

Den här härliga bilden fick jag skickad som mms igår, strax innan Sandra skulle åka hem för dagen. Det går ju ingen nöd på henne i skolan iaf J


Jag önskar att vi hade (folktomma) cykelvägar häromkring för det där är nåt som vi skulle kunna utveckla en hel del. Att hitta motionsformer till Sandra är inte det enklaste när hon måste känna en mening med det hon gör, och då räcker det inte att det är nyttigt att röra sig.

Trampa själv lärde hon sig när vi cyklade tandem då hon var yngre, men resten är väl lite si och så, så hon kan ju inte cykla i trafiken eller bland folk. Eller där man kommer för långt… Verkligen synd att det är slut med cykelturer nu när skolan är slut.

Om nån undrar så nej, vi kan inte låna skolans cykelbana på helgerna, för man måste åka bil för att komma dit och en sån cykel som Sandra klarar av får man inte in i en bil. Annars hade det varit ett alternativ J


Ha det kanoners, och nu är det helg igen, så trevlig helg på er!

.

3 kommentarer:

Tina sa...

Härlig bild ! Ja livet är långt ifrån rättvist för alla barn och ungdomar när det gäller skolan. Hur svårt kan det vara ? Är nog inte många med normalfungerande barn som känner tacksamhet att det funkar utan tar det för givet. Men ni som har gått igenom mycket och är assistenter till er fina Sandra för att hennes och erat liv ska funka som bäst, ni är tacksamma. Mycket ödmjukt och fint tycker jag att du skriver om det. Kramar <3

Bellan sa...

Livet är bra orättvist ibland!! :(

Härlig cykelbild på Sandra! Synd att ni inte kan cykla på fritiden med Sandra för det hade ju varit en perfekt motionsform för henne.

Kram på dig finaste och jag önskar er en trevlig fredagskväll. ♥
//Bellan

Photo by Maria sa...

Ja vad synd att hon inte kan fortsätta att cykla =(

Hoppas att fredagen har varit bra och att Sandra orkat med hela dagen..

Kram Mia