söndag 4 augusti 2013

Gnällmorsor och braigheter

Ojojoj, vilken god glass jag gjorde igår! Visserligen ”bara” vanlig vaniljglass, men hemmagjord, med riktig vanilj och vispgrädde, det är grejor det! Frågan är om det kommer bli köpeglass i det här huset nån mer gång efter det här?...

Jaja, det blir det säkert, men iaf J Idag tänkte jag försöka mig på chokladglass, för det vill Sandra hellre ha.


Sen ska korttidsväskan packas för damen är pigg och kry igen. Det var hon redan igår och det är väl så det brukar vara, att hon bara behöver hämta lite krafter nån dag ibland utan att hon har nån sjukdom.

Fast hon blev arg på mig när jag tyckte att hon skulle äta sitt mellis. Hon ville nämligen ha chips, och det var ju chipsdag igår. Troligtvis var hon lite orolig ifall det skulle bli nåt eftersom hon hade varit sjuk. Nu var hon ju frisk och det stod chips på schemat, men inte förrän senare, som vi brukar.

Då blev hon arg och skrek ”Jag vill flytta till ett annat hus”
”Varför det” frågade jag
”Jag orkar inte höra allt gnäll här längre” fick jag till svar.

Ja, hon är ju för härlig! Troligtvis nåt hon hört nånstans och inte ens vet vad det betyder, men det passade ju in i sammanhanget och jag fick dölja att jag höll på att börja skratta mitt i Sandras allvarliga samtal.

"Ojdå, jag ser ut som en klockförsäljare" sa Sandra

Senare, när Sandra och Göran åt chips, lyssnade dom på musik och så kom en låt där dom sjöng ”Vad det är bra att jag har dig” Sandra frågade ”Vad är bra” och Göran sa, ”Att du är frisk nu, t.ex. det är bra” Sandra var snabb att komma på fler braigheter ”Att skrapa potatis, det är bra” sa hon ”Och blåsa såpbubblor, det är också bra”

Det är rätt fantastisk, egentligen. Många med autism har svårt att föreställa sig sånt som dom inte ser, så att hon kunde komma på saker hon tycker är bra, tagna ur luften, det tycker jag är bra J

Visserligen hängde det nog ihop med att hon är frisk och orkar gå ut, och eftersom vi ska grilla så räknade hon väl ut att hon kunde få skrapa potatis och blåsa såpbubblor idag. Allt hänger säkert ihop på nåt sätt, även om man inte alltid själv hänger med i kopplingarna.


Inatt drog ett ordentligt åskväder över oss, och jag älskar det! Ja, i vanliga fall, men när Sandra är hemma gör det att jag ligger vaken och är beredd på att hon ska bli orolig. Det blev hon inte, men jag sov ju inte bättre för det, så jag får försöka hinna med en tupplur idag, tror jag.

Igår låg jag också vaken en del och var beredd eftersom Sandra var dålig och natten innan det var det axeln som spökade. Men imorrn börjar långledigt och då kan jag sova så mycket jag orkar.

Ha en fin söndag!

.

1 kommentar:

Bellan sa...

Kikar in och hoppas du sover gott vid det här laget! När du vaknar får du fånga min godmorgonkram här <3

//Bellan