måndag 12 augusti 2013

Bilturer både ute och inne


Det blev en lugn förmiddag igår. Vädret gjorde att vi blev inne, men en biltur fick roa Sandra efter maten medan jag plockade undan och kafferastade.

Damens strålande humör höll i sig mest hela dagen, sånär som en låsning när det var dags att kliva ur bilen. När vi väl kom in, efter lite utbrottande och tappade tålamod, så blev det bra igen.

Sen tog Göran fram Sandras radiostyrda bil, och så hade dom roligt bra länge och jag stängde in mig på kontoret och lät dom hållas.


Efter det fick resten av dagen bli lugn, för vi ville inte riskera att orken skulle ta slut alldeles. Idag är det ju meningen att Sandra ska få rida, tänkte vi. Hon vet ju inget än, förstås. Dels för att hon inte ska stressa upp sig av förväntningarna och dels för att vi vill vara säkra på att inte väder eller ork sätter stopp för våra planer. Hur det går får ni veta imorrn.


Photo by Maria hade en idé om ifall inte en personal från Daglig verksamhet kan lära känna Sandra lite mer, och hoppa in som vikarie om Jane blir sjuk. Jamen jösses! Jag var tvungen att gå tillbaks i LSS-handläggarens mailkontakt och uppdatera mitt minne lite. Så har vi ju sagt! Tack Mia, för påminnelsen.

Eftersom Sandra har assistanstimmar även om assistenter blir sjuka, så går det att föra över dom timmarna till en person från Daglig verksamhet om Jane blir sjuk. Ja, vi får väl lite mer på fötterna vartefter, det är så mycket nytt som jag inte vet än, men bra blir det säkert hursomhelst.


Jag avslutar med lite tema-info. För nu har Neurobloggarna nytt tema, nämligen ”Arbetsliv”. Till förra temat ”Studier” kom det inte in några bidrag, men så kan det ju vara ibland. Vi pratar om att eventuellt ta upp det temat en gång till sen, lite längre fram.

Jag har ju inte så mycket att bidra med när det gäller studier och arbetsliv, men gå gärna in och kika på vår fb-sida, förhoppningsvis kommer det trilla in lite bidrag snart, när semestertiderna är över.

Vill du bidra med ett temainlägg så är det bara att skicka en länk till oss som meddelande. Har man ingen blogg är man välkommen att gästblogga hos mig, då skickar du din mailadress som kommentar och den publicerar jag inte. Man kan vara anonym om man vill.

Ha en fin vecka!

.

4 kommentarer:

Lena sa...

Vilken underbar bildserie på Sandras lek med den radiostyrda bilen. Hon ser verkligen ut att ha hur roligt som helst! Goa unge <3
Hoppas det blir ridväder då.
Kram och ha en bra dag <3

Photo by Maria sa...

Ha ha.. Ja varsågod =) Tur att jag påminde då så du slipper att gå och fundera på det ;)

Härliga skratt hör man nästan genom bilderna när Sandra leker med den roliga bilen =D

Kram Mia

Bellan sa...

Vilka härliga bilder på Sandra när hon "kör" bil!!! Det syns riktigt hur glad hon är och hur roligt hon har :)

Kramen igen ♥
//Bellan

Anonym sa...

Ja det verkar allt som att Sandra och Göran har roligt bägge två. Det skulle säkert jag ha också förresten.
Vad bra när man glömt saker och nån annan läsare påminner.
Jag kom att tänka på de där temainläggen. Jag var ju med i neurobloggarna ett tag och skrev och så, sen gick jag ur som administratör men hade tänkt skriva ändå förstås. Jag vet inte varför det inte kommer igång.
Jag tror att jag alltid skriver så mycket och då tröttnar jag på mig själv... :-/
Vi får se som sagt!
Många kramar!