söndag 4 november 2012

Spökerier och utryckningar

Idag får ni fortsättningen på gårdagens inlägg då.

Huset vi hyrde var ok men ett par saker retade oss, bl.a. att det inte stod nåt nånstans om att man måste betala slutstädning. Vi brukar inte skita ner så mycket så vi tycker inte att det är värt att betala för sånt utan vi föredrar att städa själva.

 
Men okay, det är ju skönt att slippa, även om vi tycker det ska stå i papprena innan, för det ska man betala i förväg ihop med depositionen.. Så det blev över 3000:- och det är ju bra om man har det med sig i kontanter, liksom.

Nu hade vi det, som tur var, så det blev inget problem, men det var dålig stil, tycker jag. Dessutom fick vi börja med att städa och diska! Det var riktigt sunkigt och köksbordet var inte ens avtorkat! Man ska ju säga till direkt, men ägarna var på semester och dom som kom och hämtade pengarna visste ju inget.

Men när ägarna kom och läste av elmätaren, i fredags kväll, så sa Göran till, och det var inga problem utan vi fick en summa avdraget direkt.

 
Det var ju lite roligt, för vi hyrde en annan stuga förra året, och det visade sig vara samma två ägare, så dom kände igen oss. För övrigt är dom jättetrevliga, så inget att klaga på där, men förra året fick vi också rabatt. (Haha, det verkar ju som om vi klagar jämt, men vi har alltid varit nöjda med alla stugor vi har hyrt annars)

Förra året fanns det nämligen bara tyska kanaler på tv:n och vi tyckte att vi skulle kunna titta på svensk tv när vi hyr en stuga med tv i Sverige… Då kom ena ägaren med nån tv-installatör (som så klart skulle ha betalt av ägaren för att komma). Han konstaterade bara att det inte gick att få in några svenska kanaler.

Men Göran kopplade om i virrvarret av sladdar och sen hade vi svenska kanaler resten av veckan. Det gjorde att ägarna sen drog av lite på elkostnaden åt oss.

Men iaf, det var förra året det. I den här stugan hade vi tv-kanaler som funkade som dom skulle. Annars var vi ju där mest för att bada, och det gjorde vi minsann, som ni ju kunde läsa igår. Sandra var på okay semester-humör, dvs lite skörare än vanligt men funkade ganska bra tills orken började ta slut.

 
Sune verkade trivas rätt bra han med, och var inte så feg som han har varit förut när vi har hyrt stugor då han helst har hållit sig gömd och knappt ätit förrän sista dagarna.

Han var nyfiken och nosade runt en hel del, och låg gärna i nåt fönster och spanade. Han gillade t.o.m. att gå ut lite i sele och nosa på omgivningarna.

 
Vi hörde hur det sprang råttor ovanför innertaket, och det var rejäla springor i takbrädorna… Men dom höll sig undan och det tackar vi för. Nog för att jag gillar råttor, men vi ville inte gärna att dom skulle ramla ner mitt i kvällsmyset…

 
Och Sune har aldrig jagat råttor, så hur han skulle bete sig vet vi inte. Instinkt har han säkert, men om han tar död på dom är jag inte helt övertygad om, han blir ju t.o.m. rädd för små spindlar, haha!

Det spökade också. Johodå! Göran såg en mörk vålnad som smög omkring i vårt sovrum mittinatten. Och helt plötsligt en dag, började det prata i babyvakten och den enda som var i Sandras sovrum då var Sune. Så om han inte har lärt sig prata så… Eller så var det några störningar från nånstans, och Göran drömde nog, men det är ju mer spännande med spöken, eller hur?!! ;)

 
Jag har haft mina bästa dagar och Göran har lagat maten varje dag. En dag gjorde han förrätt, bara på kul, med principen ”vi tager vad vi haver” och vi hade ju inte så mycket, men det var ju kul ändå. Först undrade Sandra vart maten var, men när hon fattade att den kom sen så ville hon ha förrätt varje dag :)

 
Hemresan gick bra, men var ganska gnällig. Det märktes att damen var trött och det var skönt för oss alla att komma hem till vardagen igen. Ja, skönt var väl förresten att ta i, för vi kom hem till ett ganska utkylt hus.

Värmepumpen hade nämligen stannat. Det gjorde den för övrigt i vintras också, och då var det kallare när vi kom hem från tre veckors semester i solen. Bara en grad inne och mitt i sovtiden.

Den här gången var det ju bara eftermiddag och hela 10 grader inne iaf, så vi hann få lite värme innan det var dags att krypa i säng. Men att pannan hade stannat känns ju sådär. Lite halvläskigt att åka hemifrån vinterid för har man otur så blir det en dyr historia om ledningar fryser sönder.

Sen låg det ett brev från Securitas i brevlådan om att dom hade fått rycka ut för att larmet hade gått. Allt var dock helt, tack för det! Vad som hänt vet vi inte men vi är så klart glada att det inte hade kommit in nån i huset, och om nån har försökt så hann dom inte så långt.

 
Idag har vi tagit det väldigt lugnt för Sandra var väldigt trött, och imorgon är det dags för skola och korttids igen. Vi hoppas att hon orkar med det, för på tisdag är det ett viktigt möte med LSS-handläggaren om hur Sandras framtid ska bli.

Kommande vecka har vi npf-bloggare tema om integritet/respekt och vill man följa våra temainlägg gör man det enklast genom att gå in och gilla vår sida på Facebook eller följa oss på Twitter där alla tema-inlägg läggs ut vartefter. Ni hittar dit genom att klicka på bilderna här till höger.

 
Må allra bäst!

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Patricia sa...

Nu har jag läst båda semesterinläggen. Va härligt med egen pool, det skulle man ha hemma .. hi hi.
Och va skönt att det löste sig med låsningen för Sandra, hoppas det var något tillfälligt som inte kommer igen.

Ha ha .. vilken flådig förrätt han fixat .. ;)

Men va coolt med spökerierna, då skulle jag velat vara med o forskat lite .. hi hi

Men alltså vad är det med er panna? Hoppas verkligen att de löser det för er snabbt och utan kostnad.

Ha det bäst!
Kram Patricia

Maritha sa...

Har också läst båda nu.......säger bara att jag inte ens visste att det fanns såna stugor att hyra innan du berättade det och det verkar ju toppen för er :o))

Klart man ska klaga om det inte är bra, man betalar ju!!!!

Spökhus.......jo jag tackar, häftigt :o))

Hoppas ni får en skön egen ledighet och ett bra möte <3

Kram Maritha

Annelie L sa...

Det låter som om ni har haft det ganska så skönt tycker jag. Vi får verkligen hoppas att det "bara" var en tillfällig överbelastning i hjärnan som gjorde att det låste sig för Sandra i badet. För det vore ju väldigt trist om ni inte skulle kunna bada mer.
Sune ser verkligen ut att trivas, undrar om han sprungit och gömt sig om mössen kommit springanse över golven....
Klart det spökade, det har varit Halloween i veckan , har ni missat det?
Massor av varma kramar, eller ni har kanske fått fart på pannan så att de inte behövs längre?
Fina bilder måste jag säga också <3 Kram

mariellejohnsson sa...

Nina; här kommer en lite grubbleri-fråga från mig. Min dotter älskar att bada, och hon är hur smidig och framförallt GLAD i vattnet, men för oss är det så att det funkar i vanliga sjöar, däremot är det jättesvårt att få henne att bada på badhus. Jag har tänkt att jaja då får det väl va så, men det är så synd.
Nu när jag läste kom jag plötsligt på att det kanske går att öva om man har en helt egen bassäng som ni ju har nu i poolhuset ni hyrt. Hur gör man för att hitta ett sånt hus? Finns det lite överallt eller måste man åka långt? Och är det dyrt?
Kram!