torsdag 15 november 2012

Ansökningar och öronsus

Eftersom planen för Sandra är att hon ska börja på daglig verksamhet med en assistent och eftersom hon inte klarar att åka kommunalt eller med färdtjänst, så blev det en del telefonsamtal och ansökningar att fixa så fort som möjligt nu.

Jag skrev ut ansökningsblanketter om aktivitetsstöd och bilstöd och nåt mer ”vad det nu var” och Göran ringde en del samtal. Sånt överlåter jag såå gärna till honom nu när han är Godman :)

 
Det behövs läkarintyg, och det vet ju alla som har följt min blogg att det inte är ”bara” eftersom Sandra inte har någon läkare som kan skriva ut intygen.

Så först ringde Göran till den läkarsekreteraren på barnhab. som Sandra tillhörde i september, då hon var barn… (och vars läkare skrev ett intyg om Godmanskap) och sen slussades han till vuxenhab. men i fel distrikt, och sen fick han telefonnummer till kontaktpersonen på vuxenhab. i rätt distrikt, som inte var anträffbar… (Fortsättning lär väl följa)

Efter det ringde han till F-kassan för att fråga om det intyget vi fick sist (ang. Godmanskap) kunde duga, åtminstone tills vi får nya intyg då, så vi kan skicka in ansökningarna nu och förhoppningsvis hinner få igenom det när det behöver gå igenom, till sommaren…

Och tydligen ska det intyget räcka när man söker bilstöd, så dom papprena kan vi skicka in så fort vi har hunnit fylla i dom. När det gäller aktivitetsstöd så måste vi vänta, för det läkarintyget får inte vara äldre än tre månader, och dom papprena ska in till våren.

Jag kan ju tycka att det skulle vara både billigare och smidigare för alla parter om ett läkarintyg kunde skrivas när diagnosen ställs, och sen bara förnyas, för att gälla vid alla ansökningar. Jag fattar ju att det är individuellt och att alla utvecklas, men när man har ett funktionshinder som liksom inte växer bort, och absolut inte försvinner på tre månader, så borde det gå att göra hela processen lite smidigare..

Ja, det är mycket i huvudet som snurrar nu, både oro och förväntan. Men det blir säkert bra tillslut, det brukar det ju bli :)

 
För övrigt så har ju Sandra varit ledig idag eftersom hon hade tid på öronmottagningen för att få hjälp med propparna som vi inte har lyckats få bort själva, trots att vi har försökt sen i våras. Så imorse fick hon Revaxör som fick verka tills vi hade tid på sjukhuset vid halv två.

Väl där gick allt jättesmidigt. Så himlans skönt det är när det går smidigt! Sandra borde ha fått det här gjort redan i våras, kan man tycka, men nu har vi iaf försökt både länge och väl, och vet vad som krävs utifall det blir problem igen.

Sandra var jätteduktig och satt blick stilla medan läkaren sög rent i öronen, och nu ser det så fint ut så :) Vi ska köpa sån där spray på Apoteket och spraya lite typ en gång i månaden, för att förebygga, så hoppas vi att det räcker med det i fortsättningen. Eftersom Sandra inte kan böja på huvudet så är det omöjligt att lyckas spola ordentligt på egen hand.

Innan vi åkte hem från sjukhuset stannade vi till en snabbis på assistansbolagets kontor och hämtade varsin jacka som alla assistenter har fått :)

 
Snygga va?!! Text på ryggen, och ett litet märke framtill, precis lagom för att göra reklam utan att det blir för mycket tryck. Tack snälla!

 
Så fick vi med oss lite papper för underskrift innan det ska vidare till F-kassan angående timmarna vi söker.

Väl hemma igen hände inte så mycket mer utöver eftermiddags- och kvällsrutinerna. Vi var hemma skapligt i tid så vi behövde inte stressa något, vilket alltid är skönt.

Imorgon är det skola och det har Sandra pratat om hela dagen :) Sen tar vi helgen med inga planer planerade. Ja, vanliga helgplaner, förstås, och det brukar räcka ganska lagom det.

 
Ha det toppenbäst!

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Patricia sa...

Tänk att det ska vara så bångligt med alla ansökningar, har inte behövt söka så mycket men när vi gjort det så har det varit samma strul med intyg hit o dit. Men nu hoppas vi att allt går smidigt och att det löser sig på bästa sätt .. =)

Va skönt att det gick så smidigt med öronen, tänk va duktig hon är!! *stjärna i kanten* .. =)

Ja det var fina jackor ni fått, va kul .. =)

Må så gott!
Kram Patricia

Johannes mamma sa...

Jag skulle gärna vilja veta vad den sprayen heter?
För att förebygga
Vi har gått igenom det här med bilstöd under året som gått och det tar verkligen tid från ansökan tills dess att man har bilen i garaget. Visserligen skulle vår bill anpassas också så det tog väl extra tid men det tog mycket ork och tid.

A sa...

vad duktiga ni är:) och vad duktig Sandra är som fixade läkaren idag. Men sen har hon ju masivit stöd av er föräldrar.

Hoppas ni hittar någon assistent som Sandra trivs med.

en tanke. Skulle inte någon som hon haft i skolan kunna tänka sig att byta tjänsten på skolan till assistent? Eller någon på kortids?

Så att hon slipper lära känna en ny person. Tänker eftersom hon ändå har så pass svår autism

Maritha sa...

Jag blir inte alls avis på alla papper ni ska få ordning på!!!!

Fina jackor ni fått :o)

Hoppas ni får ordning på allt så det blir det bästa för Sandra <3

Kram Maritha