torsdag 18 oktober 2012

Såå skönt att vakna och må bra!

Igår kände jag mig som jag brukar göra när min konstiga kräksjuka är på väg. Jag vet ju inte vad det är för nåt, men har fått veta att det skulle kunna vara migrän, trots att jag inte har ont i huvudet och inte är ljusskygg. Det känns mer tjockt och konstigt i huvudet som när man har sovit hårt och länge, samtidigt som jag är jättetrött, men det som är det jobbiga är ju att jag bara kan sova och kräkas i minst ett dygn.

 
Skulle det visa sig att det är migrän så skulle jag bli väldigt glad! För det innebär att jag vet vad det är och förhoppningsvis kan lindra det lite. För det påverkar mitt, och familjens, liv negativt att få såna attacker, ibland med ett halvårs mellanrum men lika gärna med bara en veckas mellanrum. Det går liksom inte att vara så sjuk så ofta när man har ett jobb som man inte kan ta ledigt ifrån hursomhelst. Och när jag blir så sjuk att jag däckar helt.

Dessutom är det väldigt, väldigt tråkigt att bli sängliggande när vi ska göra nåt skoj, vilket har hänt några gånger. Får jag bara reda på vad det är, så kanske det går att göra nåt åt det, men jag har inte hittat något mönster.

Jag tog iaf tabletter (Eeze mot migrän) några gånger under gårdagen och natten och det lindrar faktiskt. Om det beror på tabletterna vet jag ju inte, men än är jag på benen och hoppas kan man ju :)

När Sandra kom hem var hon väldigt trött, men sken som en sol med ett stort paket i famnen som hon just hade fått av taxichauffören. Och hemma låg ännu ett paket och väntade, från finaste Agneta.

 
Pärlor och pärlplattor från chauffören och ett fint halsband och choklad från Agneta. Det fattas en chokladbit på fotot, den hade Sandra redan roffat åt sig och ville ha hjälp att ta bort pappret ifrån, lycklig när vi sa att hon fick en fast det var onsdag :) Stort tack till er båda!

 
När paketen var öppnade och chokladen uppäten såg man att tröttheten lös igenom. Det hade gått bra både i skolan och på korttids även om hon fortfarande är skör. Vi hoppas att tryggheten snart återvänder och att hon inte hinner bli stress-sjuk.

Kvällen gick iaf bra, utan utbrottande, och hon kom till ro ganska fort vilket var skönt eftersom jag behövde lägga mig tidigt. Bra tajming när vi blir trötta på samma dag ;)

 
Idag ska Göran jobba, så det var ju tur att jag är på benen. Hur Sandra mår vet jag inte, för hon har inte kommit igång riktigt än, men hon kommer nog iväg till skolan som hon ska iaf.

Imorgon är hon ledig för då ska vi äntligen iväg och få hjälp med hennes öron. Hon har haft problem med öronen i ett år ungefär, men den här ”dåliga morsan” har hoppats att det skulle gå över, eller nåt… Jag har iaf inte tagit mig i kragen och ringt om det förrän nu.

 
I våras, när Sandra var inlagd för andra saker, så kollade dom i öronen och sa att det behövde spolas där. Det har vi försökt med till och från sen dess, på dom lediga dagar vi har kommit ihåg och orkat. Men det har inte riktigt hjälpt.

Sandra kan nämligen inte böja huvudet på kommando, utan jag har spolat lite på måfå, och hoppats att inte vattnet har blivit kvar bakom propparna, liksom… Problem har hon fortfarande och hon tar sig ofta för öronen, så vi behöver hjälp att få bort propparna på nåt sätt. Vi hoppas att det går att göra det utan att söva henne.

Dom sa att om man inte kan spola, så kan man ta med en pincett och försiktigt plocka ut dom. Men då måste man sitta blickstilla. Och det kan vi ju inte lita på att lilla damen gör…

Nåja, det ordnar sig säkert på ett eller annat sätt. Det ska iaf bli lite spännande att besöka en ny vårdcentral som Sandra nu tillhör. Vi är ju jättenöjda med den vårdcentral vi har, och det har alltid funkat bra där. Ja, iaf sen Sandra började skolan och slutade gå på BVC, för där var det inte så bra när det gäller Sandras svårigheter, men det är en helt annan historia.

Nu är det iaf nytt med en vårdcentral som har mer kunskaper om funktionshinder och där mer tid är avsatt för varje besök. Det ska också vara lättare att följa upp Sandra och få samma läkare varje gång. Det låter ju bra och förenklar ju en del när det är nåt.

Det här fotot är nästan likadant som det igår,
men här kom färgerna fram bättre. Jag gillar båda :)
 
Jag önskar er en skön dag, ni som kikar in här!

♥ Kram ♥

5 kommentarer:

Maritha sa...

Så skönt om du får veta vad det är så kanske tabletterna hjälper fortare i fortsättningen!

Hoppas ni får hjälp med Sandras öron!

Vackra färger har du fångat :O))

Ha en fin dag// Maritha

agneta sa...

Fina bilder på hösten, den är ljuvlig.......bara det inte regnar!!

Det låter toppen med den nya VC, hoppas det fungerar bra och Sandra får hjälp med sina öron!

Ha en riktigt skön (huvudvärksfri) dag! Kramen Agneta

Bellan sa...

Vad skönt att du är någorlunda på benen idag. Håller tummarna för att medicinen hjälper!

Lycka till med besöket på vc. Hoppas de kan hjälpa Sandra på ett smidigt sätt!

Åh, vilka fantastiska höstbilder du fångat!! Lite avis på den där solen som du tydligen sett en del av....hm....Men det behövde du säkert och den piggade säkert upp.

Kramen den stora och varma till dig ♥
//Bellan

Photo by Maria sa...

Hoppas att de kan få bort propparna nu på Sandra så att hon slipper ha ont eller obehag..

Och jag hoppas med att du har migrän, eller nä det hoppas jag ju egentligen inte, men jag hoppas ändå att det är det så att du vet vad det är och kan försöka stoppa det på rätt sätt när det dyker upp.. Ja du förstår nog mitt svammel ;)

Ha nu en fin dag..

Kram Mia

Annelie L sa...

Hoppas verkligen att Eeze kan vara till lite hjälp för dig. Det vore ju underbart.
Vilka härliga kort du har,man ser verkligen höstens vackra färger.
Massor av goa kramar till dig, finaste Nina <3