tisdag 27 april 2010

En dag full av överraskningar

Och inte bara trevliga såna…

Vi började iaf dagen med en prommis i solen. Så härligt väder! Svettigt fast jackan hade åkt av redan i början av promenaden :)

På vägen tillbaks gick vi förbi blomsteraffären, för jag skulle köpa två nya blommor och slänga dom jag lyckats ta död på. Eller, dom levde nog, men blev aldrig fina efter att jag klippt ner dom…

Iallafall så hittade jag två urhäftiga blommor som tål söderläge, så dom köpte jag. Hem å klipper bort plasten och då får jag överraskning nr 1


HERREJÄVLAR säger jag bara, och ni får ursäkta. Men jag har ju alltså spindelfobi, och att blomman kom från nån söderhavsö, eller vad det nu var, gjorde ju inte det hela trevligare, precis. Jag skakade i hela kroppen och tvingade Göran följa med tillbaks med blommorna så jag slapp ta i dom mer. Fast först mosade vi (Göran) spindeln med en ytterkruka…

Han i butiken påstod att det var en svensk jaktspindel, hur han nu kunde se det av mos med ett par spretiga ben… Tror vad jag vill jag och funderar på att skicka fotot till ”nånstans” och fråga vad det är. Nån som vet här, förresten?

Jaja, jag fick pengarna tillbaks så det var inget mer med det, men jag skakade ett bra tag. Jag är verkligen rädd för spindlar, om dom så är svenska, pyttesmå och ofarliga!

Men sen, när vi kom hem, så väntade en trevligare överraskning på mig :)


Jag stod länge och funderade om det var nåt jag hade missat, men kom fram till att jag varken fyller år eller har namnsdag. Så det var nog bara så att Mona skickade det för att hon tycker om mig, helt enkelt! Vad glad jag blev! Tack, goaste Mona!

En jättefin ljusstake…


…och ett roligt te med chokladsmak!!! Ska bli spännande att smaka på det :) Och, det bästa av allt, två långa brev på massor av sidor!

Lotter med vinst! 20 spänn, minsann! Och ett paket till Sandra som hon får öppna efter badet idag :)

Ja, jag ville bara berätta på en gång, så det fick bli två inlägg idag, helt enkelt. Ha nu en fortsatt fin dag!

4 kommentarer:

Pernilla Be sa...

Det är härligt med goda vänner :-)

Photo by Maria sa...

Du har en härlig vän i Mona.. Chokladbutiken Grodan har så mycket gott, du får berätta om du gillade teet (eller hur det stavas :-S )

Spindeln ser ut till att vara en svensk variant, tycker mig känna igen den..

Ha nu en goer fortsatt dag..

Kram Mia

Mamman sa...

Hej!
Vad roligt att du hittat till min blogg (prins Bus och lilla O), och nu vill jag ju kika hur det ser ut hos dig! Fin blogg men bilden med spindeln fick det ju att gå en rysning genom hela min kropp. Är lika rädd för spindlar som du verkar det som. Kommer ihåg för många år sedan då vi bodde i lägenhet och jag stått och tvättat håret och lutat mig över badkaret. När jag virat handduken runt huvudet kände jag att det kittlade i pannan och trodde att det var någon hårslinga som kommit utanför handduken. Jag kollade i spegeln och höll på att svimma för där mitt i pannan satt en skitstor spindel (inte helt olik den på ditt foto). Då vrålade jag så jag antagligen väckte hela hyreshuset.

Sedan var liksom min spindelfobi på topp kan man säga. Gick på komvux för några år sedan och i biblioteket på skolan satt jag en dag och lånade en dator. I ögonvrån såg jag något som rörde sig över golvet och trodde det var en stor dammtuss. När denna "dammtuss" närmade sig mig fick jag se att det var en enorm spindel, gråbeige till färgen, kraftiga ben och ungefär lika stor som min handflata. Trodde inte att det fanns sådana stora spindlar i Sverige men tydligen gör det ju det...

Gillar dina katter! Jag har en som ser nästan likadan ut, han heter Zlatan (du kanske har sett honom på bloggen) och är lite knasig men mycket snäll och alltid hungrig. :-)

Vi hörs!

kram!

Ann-Sofie

Ulla sa...

Hallå vännen!

Roligt att få ett paket så där oförhappandes eller hur?
Ser att ni har haft en skön ledighet vilket ni uppskattar på ett annat sätt än vi andra!

Önskar er en bra sista April och ta hand om er!

Kramen
Ulla