fredag 2 april 2010

Äggott

Tänkte dela med mig av ett recept på en äggrätt som vi haft i släkten till påsk i generationer. Jag gjorde en liten mindre sats eftersom vi inte är så många som ska äta. Det blir finare om man har mer äggula till garneringen.


Till en form (strl som en vanlig ugnsfast form) behövs ca:

6-7 hårdkokta ägg
Ett pkt bacon
En gul lök
Stuvning/tjock vit grundsås
Salt o peppar

Gör en stuvning. Dela vitorna från gulorna. Dela vitorna i bitar och rör ner dom i stuvningen tillsammans med salt och peppar. Häll smeten i en form och låt kallna.

Finhacka äggulorna och gör ett rutmönster på äggsmeten.

Finhacka lök och bacon och fräs det. Fyll sen rutorna med blandningen. Klart!

Smaklig spis!
Passar bra till påskbuffé.

3 kommentarer:

Mia sa...

Låter jättegott! Ska prova i morg!

Photo by Maria sa...

Låter smarrigt..
Hoppas ni har haft en bra dag och att natten fylls med god sömn..

Kram Mia

lina jonsson sa...

ser gott ut kram fin blogg!!!