onsdag 21 april 2010

En massa nytta

Sandra var lite småskör igår morse, sådär så det hördes på rösten. Men morgonen gick bra iaf, och hon kom iväg som hon skulle. I skolan hade allt gått bra och det var så fina bilder i boken på en lycklig liten ”brandman” :)

Medan Sandra var i skolan hann vi med en hel del nytta. Är man bara lite effektiv så… Det är inte alla dagar vi orkar det, så då gäller det ju att passa på.

Fönstren slapp jag idag med, fast jag erbjöd mig.


Så nu är dom klara, utom under balkongen, för balkongräcket ska rengöras först. När Göran var färdig med fönstren så tog han fram dammsugaren.


Själv satt jag här…


Haha, närå, skoja bara! Jag packade korttidsväskan, och det tar ju sin tid. Särskilt när det är en långhelg och särskilt när man har hjälp av två nyfikna katter!


Jag packade i och dom packade ur…


Märkta påsar för de olika dagarnas kläder.


Godis, läsk och chips till lördagen, förstås.


Kolla av checklistan.


Och sen var det bara att försöka stänga då, eh…


Jaha, när det var klart så var det den vanliga förberedelsen. Allt måste ju vara klart innan Sandra kommer hem. Mellis, medicin, kläder, nattlinne, toaschema, duschgrejor, badkar, badrock, hårtork och sånt, allt på rätt plats, så em och kväll flyter på så bra som möjligt…

Sen kolla schemat för nästa dag, så det stämmer.


Å så käka lite, förstås. Passade på att göra storkok i vanlig ordning så det finns köttfärssås i frysen till ”bråttoma dagar”


Ja, sen hann vi ju faktiskt ta en prommis också, eftersom allt klarades av redan före lunch, det ni :)

Det gick ju i ett, kan man säga, för när Sandra kommer hem från skolan är det full rulle tills det är dags för lite tv innan hon ska i säng. Så när jag satt i soffan och tittade på Bolibompa så höll jag på att somna!

Idag blir det damma, damma… Ja, övervåningen är kvar. Sen får det vara bra med städning på ett tag. Balkongräcket och fönstren under, som är kvar också, ja.. men sen!

Bellan frågade hur Sandra reagerar på att katterna springer runt. Nu går det väldigt bra faktiskt. Det är inte ofta hon blir orolig eller irriterad på katterna längre. Tvärtom så har dom en lugnande effekt på henne, för det mesta. Om hon är lite stirrig när hon kommer hem med taxin, så blir hon alltid lugn och glad över att mötas av katterna.

Men det var ju på vippen att vi gjorde oss av med dom. Jag hade börjat ringa runt till vänner för att fråga om dom kunde ta över, eller kände nån som kunde. För det är ju inte bara att skaffa katter när man har ett så inrutat liv fullt med rutiner som vi måste ha.

Det märktes på Sandra första halvåret, då hon var extra skör och inte klarade att katterna var nära henne. Vi har ju ett ”kattrum” och där fick dom vara mycket den första tiden, men nu kan dom vara i hela huset utan några problem. Det är bara på vardagsmorgnar, när Sandra ska iväg, som dom är i sitt rum tills hon har åkt. Och på nätterna eller när vi inte är hemma, men det beror inte på Sandra utan på att vi har larm i huset.

Vi är så glada att det hann börja funka innan vi gjorde oss av med dom, för det var riktigt nära. Vi ångrade att vi skaffade katterna, men vi ville inte bara ge upp när vi väl hade dom, och det var ju tur, för det blev så himla bra tillslut.


Ha en fin onsdag!
Jösses, redan onsdag?!!! Skulle vilja bromsa lite nu, så man hinner njuta av våren!

8 kommentarer:

Mia sa...

Vad mysigt med väska och åka bort!! Jag kände så när jag såg den iaf. Och klart att hon ska ha lördasmyset med sig:))

Bloggande 4barnsmamma sa...

Skulle gärna bromsa en hel del jag oxå!

En skön onsdag önskar jag er!
Kram!

Anonym sa...

Härligt och är glad för er skull att det gick bra till slut med katterna, och att Sandra blir lugn av dem är ju toppen. Då är ni långlediga snart då ? Vad härligt i så fall, då blir det kanske en tur med husbilen. Vad duktiga ni varit både du och Göran. Men nu får ni vila lite så ni orkar vara lediga och hitta på något kul.

Ha en toppenbra onsdag !!! Kram Annika N

snorkfröken sa...

Oj, vad jag känner igen det där med planering, scheman och att allt måste flyta på.
Numera när jag hoppar in som vikarie hos min son så har han inte alls samma tålamod med mig längre som med de andra assistenterna. Det kan räcka att det tar en sekund för länge för mig att låsa upp dörren så är katastrofen ett faktum :) Haha.
Hoppas ni får en härlig helg allihopa!
Kram kram

Photo by Maria sa...

Katterna blev inte kvar i väskan?? Menar så det var därför den var svår att stänga.. ;-)

Ja lite bromsning hade jag med velat ha, jag skall ju jobba i helgen så dessa lediga dagar hade gärna fått vara lite mer långdragna..

Ha nu en bra kväll..

Kram Mia

Okki sa...

Så smart med märkta påsar för olika dagar´s kläder. Kanske oxå ska börja med det...
Hoppas resten av onsdagen är bra.
Kram Okki

jeannette sa...

Hej vännen
Ja jag tänkte lika som Nattmia, dom glömde inte katterna i väskan. Jag känner igen det med katter och väskor. Våra älskar det helst när vi ska iväg på resa dom hade gärna följt med. Och du som jag sa innan när katterna blir gamla lugnar de ner sig, jag kan tycka mina är tråkiga imellanåt.
Sandra kommer iväg och du ska njuta av ledighet. Tänk sitta och titta ut genom ny tvättade fönster. Ha det nu bra kramar

Mib sa...

Vilket bra inlägg! Läser och frossar i tydliggörandet liksom :-)
Det där med märkta klädpåsar var ju toppenbra. Det hade Tjabolina behövt när hon var liten och åkte bort. Hemma lärde hon sig ett specialsystem i byrålådan istället som funkade bra.