onsdag 27 december 2017

Mellandagslek

Sandra är lite skör så här mitt i helgerna, men det går bra och vi får ju anpassa vardagen därefter. Man märker att det är mycket som rör sig i huvudet och det blir extra svårt att hålla fokus på det vi gör här och nu.

Hon fick en del nya strumpor i julklapp, eftersom hon hade sådana problem med fötterna för några veckor sen. Vi tänkte att vi behövde köpa strumpor som inte sitter åt. Nu är fötterna mycket bättre, men Sandra gillar nya saker så hon har hakat upp sig lite, kan man säga.

Vi köpte några roliga strumpor, med motiv som Sandra gillar, så hon har varit ganska stressad över vilka strumpor hon ska ha nästa dag… Men vi hoppas att det lägger sig när hon har använt dom lite. Det brukar lugna sig med tiden.

Vi har iallafall kunnat locka lite mer till lek igen, med dom nya sakerna i lek-rummet. Här bjuds det på tårta, minsann.


Efter tårtan blev det frukost. Det gäller ju att ta det gottaste först, innan man blir för mätt.


Sen var det bara disken kvar.


Det är roligt att leka med Sandra när hon är lugn och släpper fram fantasin. Nu är hon inte riktigt lugn så man får styra upp lite för att det inte ska bli allt på en gång i en salig röra. Jag är väl inte jättebra på det där med lek, det brukar jag gärna lämna över till Göran som är mycket bättre på det. Men det kräver ju 110% engagemang och är lite tröttande, så vi får ju turas om, förstås.

Jag försöker verkligen fokusera på leken och vara i den med Sandra, och det lyckas jag väl med en stund. Jag tröttnar för fort och blir lite stressad av att inte kunna göra några andra måsten. Men jag övar på det, och tycker ju att det är roligt också. Det är fantastiskt att se Sandras fantasi och utveckling, och jag inser ju att vi når henne bäst genom leken.

Även när det gäller låsningar, och saker som ska göras när humöret inte är på topp, så funkar leken bäst. Vi tar ofta till ett gosedjur när vi ska få vardagsbestyren gjorda. Ni visste kanske inte det, men även gosedjur behöver borsta tänderna ibland.

Nu laddar vi inför nästa helg som har gått väldigt bra dom senaste åren, men som är jobbig eftersom vi blir trötta. När Sandra blir trött blir allt svårare för henne, med fler låsningar och lättare till utbrott. För att kunna hantera det bra, och undvika utbrotten, behöver vi vara pigga… Men det ska nog gå bra, och även nyårsnatten har ju ett slut så vi ska nog ta oss igenom den någorlunda bra.

Jag kikar kanske in en gång till innan dess, men önskar er iaf ett gott slut på 2017.

P.S. Personer som försökt nå mig, jag har tyvärr inte riktigt tid att prata i telefonen nu. Det är fokus på att få dagarna att fungera bara. Men efter helgerna ska det nog gå lättare att få tag på mig, iaf vissa tider. Men det gör inget att telefonen ringer, jag ville bara tala om varför jag inte svarar. Det är bara att göra ett nytt försök, för prata vill jag 😊

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kom på en sak när du skrev om sockor och problem att välja.
Hanna gör så att om hon får flera fina saker tar hon på sig alla på en gång.Det är när det är nytt,senare försvinner förstås nyhetens behag.
Det tog rätt många år för mig att komma på att när jag ger Hanna något jag tror kan bli populärt i present är det bäst att ge två likadana!Då slipper man problem när saker måste tvättas,det går ju att göra medan hon sover men inte alltid och ofta onödig stress för både Hanna och assistenter (speciellt nya innan de lärt sig henne ordentligt vilket tar lång tid).
När hon får två (eller fler)likadana då klarar hon att ta på en/ett par och lägga undan de andra i garderoben.
Hoppas att det ordnar sig med assistansen snart.
Gott Nytt År!
Annette