måndag 7 november 2011

Nu så...

Jag har varit rätt däckad den senaste veckan, men nu börjar det nog vända, äntligen. Det är ju bara vanliga sjukor och inget att gnälla över, men jag orkade just inte så mycket mer än att sova eller vila.

Ett par dagar innan lovet fick Göran syn på ett pool-hus som var ledigt till ett bra pris, så vi stuvade om i planeringen och bokade stugan.

Vi hade ju lite annat inplanerat under veckan, korttids, fritids, taxi, frissa och tandläkare. Tandläkaren hade både Göran och Sandra inbokat, men allt gick smidigt att ändra, utan större problem. Det är nämligen inte helt lätt att hitta lediga tider för sånt utöver skola, korttids och vardag.

Nåja. Ni som har följt min blogg vet att Sandra älskar att bada, men inte kan göra det särskilt ofta eftersom hon inte fixar när det är en massa folk. Och folk är det ju både på badstränder och i badhus nästan jämt. Så därför brukar vi försöka hyra ett pool-hus ibland, så vi har egen pool och kan bada så mycket vi bara orkar varje dag.


Sandra älskar det :) Och vi lägger ju inte pengar på andra utflykter och aktiviteter så som dom flesta familjer gör när barnen är lediga. Dessutom får man ju en hel del ersättning för utlägg som assistent vilket innebär Görans och min del betald.

Vi var lite småförkylda hela familjen men åkte iaf iväg på lördagen och Sandra var ganska pigg, trots allt. Hon funkade väldigt bra hela veckan, måste jag säga och det känns som en riktigt lyckad semestertripp för hennes del.


Men vi hann knappt installera oss förrän jag åkte på den där konstiga kräksjukan som jag brukar få då och då. Så jag var sängliggande dom första två dagarna. Precis när jag började må bättre blev det istället en rejäl förkylning, så nu hoppas vi bara att det inte är några nya baciller som tänker attackera Sandra också…

Göran och Sandra var lindrigt förkylda under veckan så Göran fick hålla ställningarna och hade ganska fullt upp, kan man säga. Sandra behöver ju stöttning mest hela tiden, och är man då själv, utan avlösning, så blir det inte precis någon rast eller ro. Dessutom var det ju matlagning, toabestyr, bad i poolen, lek, katt och passa upp på sjuk fru.


Första dagen fick han ta med sig Sandra på en lång biltur, vilket inte hon hade nånting emot, för hon älskar ju bilåkning. Vi hade glömt ”babysittern” eller vad dom nu heter, hemma och en sån måste vi ha så vi hör om/när Sandra vaknar på nätterna. Så det blev till att åka iväg och hitta en ny sån, innan det var dags att laga mat… Medan jag sov.

Andra dagen var det handling av mat, och det var ju inget som vi ville utsätta Sandra eller nån annan för, men jag orkade sitta uppe och se film med Sandra medan Göran åkte iväg en snabbis.

Eller ja… iaf… :)

ZZZZZZZZZZZZZ

På fredagen tänkte vi ta en liten prommis. Även om jag var ganska trött så var det ju skönt med lite luft. Men vi hann inte så värst långt innan det kom två större hundar springande rakt mot Sandra. Hon är egentligen inte direkt hundrädd, utan blir rädd för allt som kommer för fort emot henne. Ja, hon blev helt hysterisk och gallskrek, varpå den ena hunden tyckte att hon var jättespännande och började hoppa upp på henne.

Hon blev ju inte direkt lugnare av det, som ni förstår. Göran och jag blev arga och skrek efter hundägarna men fick inget svar. Då stegade Göran in på tomten därifrån hundarna hade kommit, och hundarna skuttade glatt efter. Där öppnade en man dörren i morgonrock och fick sig en utskällning! Men det var inte hans hundar…

Göran bad om ursäkt och kom tillbaks, fortfarande med hundarna lika glatt skuttande runt sig, och Sandra blev panikslagen och började gallskrika igen och den ena hunden började hoppa och ville leka. Ja, jösses, vilken cirkus. Stackars Sandra!

Vi vände och gick tillbaka till stugan, och hundarna följde med! Vi fick skynda oss in och stänga dörren så dom inte smet in. Sune gömde sig på övervåningen och hundarna sprang runt och lekte på tomten i flera timmar!


Jag ringde polisen och gjorde en anmälan iaf och hoppas att dom kom tillrätta sen. Framförallt hoppas jag att det fanns en orsak till att dom var lösa, och att det inte berodde på slarviga hundägare…

Sandra lugnade sig iaf tillslut och vi förklarade att hundarna bara tyckte väldigt mycket om henne. Men hon pratar fortfarande mycket om det.

I lördags åkte vi hem och väl hemma bröt min förkylning ut ordentligt, jag som trodde det inte kunde bli värre… Så jag har inte orkat mer än det nödvändigaste. Ja, vilat alltså… Men idag mår jag bättre än igår, så nu har det nog vänt. Och vi hoppas att Sandra ska slippa bacillerna. Det är korttids för hennes del och Göran ska jobba i veckan så han vill ju inte heller bli sjuk, om han får välja.

Jag ska ta det lugnt idag och hoppas förbättringen fortsätter så jag är pigg igen till slutet av veckan ifall jag ska jobba då. Ha en skön måndag, ni som kikar in här :)

♥ Kram ♥

7 kommentarer:

Anna A sa...

Vad härligt med ett polhus för Sandra:)

Patricia sa...

Men va härligt med en liten minisemester. Men va typiskt med hundarna, tur de var glada och snälla i alla fall, försstår att det blev jobbigt för Sandra.. =(

Men stackars dig, att du varit så sjuk och så länge, usch det låter verkligen inget vidare, tur att Göran fixade att hålla ställningarna. Bilden på dig när du sover ser för skön ut .. hi hi.

Hoppas du piggnar till nu och får njuta av dina lediga dagar ordentligt.

Krya på kramar
Patricia

Annelie L sa...

Så skönt att åtminstone Sandra mådde bra och trivdes gott i huset och fick bada varje dag.
Hoppas nu verkligen att du bara vilar och vilar och åter vilar de här dagarna som Sandra är på kortis. Det låter som du är i stort behov av att införskaffa ny och fräsch energi.
Massor av kramar till världens bästa Nina.

Photo by Maria sa...

Härligt med en minisemester med poolhus men så tråkigt att du blev sjuk :( Men Sandra verkar ha haft det bra och det är det viktigaste i vilket fall =)

Otäckt med hundarna, nu var de ju snälla men jag förstår om Sandra blev rädd, det hade jag med blivit.. Hoppas de kom till rätta så småningom..

Ha nu en fin dag..

Kram Mia

Bellan sa...

Oj, vilken vecka ni haft! Den hade kunnat vara hur skön och avkopplande som helst om ni fått vara friska...

Tråkigt att skogspromenaden blev så jobbig för Sandra med den cirkusen. Tur att de inte var farliga iaf.

Nu får du friskna till fort så det blir ordning på torpet hos er. Är det dagisbacillerna du åkt på kanske?!

Kramar om dig!
//Bellan

Maritha sa...

Ja tanken var ju god med en skön vecka i ett poolhus, att ni sen blev sjuka var ju jättetråkigt!!!
Hundarna var en hemsk upplevelse för Sandra kan jag för stå :-(

Nu hoppas jag ni blir helt friska allihop och ingen mer sjuka på jättelänge :-)

Kram fina Nina <3

Maritha

Annika N sa...

Så synd att du blev sjuk på er resa :-( men Sandra hade ju iaf kul.
Härligt att du är tillbaks med bloggen :-)

Ha det gott !!! Kram Annika