måndag 21 november 2011

Mera dator

Igår tjatade Sandra om mat redan efter frukosten. Anledningen till det var ju säkert att hon skulle skriva på datorn efter maten… Men hon fick snällt vänta tills det var dags för lunch innan vi åt.


På förmiddagen packade vi korttidsväskan så hon hade lite sysselsättning och efter maten ville hon plötsligt ta en biltur och tyckte att det var helt okay att vänta lite till med datorn. Hon är van vid att det är lite pappa-tid efter maten då dom brukar gå ut eller ta en sväng med bilen, så det var säkert därför.

Men det gjorde ju inget, för då hade hon lite mer att skriva om. Så medan Göran och Sandra var ute och åkte bil, fixade jag fler lappar som hon behövde ha att titta på när hon skulle skriva sen.

PACKAT, VÄSKAN, TILL, KORTTIDS
ÄTIT, KYCKLING, MED, CURRYSÅS, OCH, POTATIS
PAPPA, OCH, JAG, ÅKTE, BIL
SANDRA, HAR, ÄTIT, GLASS


Sen klistrade vi in både dagens och gårdagens små ”dagboksanteckningar” i kontaktboken till skolan. Vad roligt det är! Sandra är jätteintresserad och vi har ju fått hjälpmedlet tack vare att det hjälper till i kommunikationen, men på köpet blir det ju en massa bokstavsträning också.


Nu är ju inte vårt mål med träningen att hon ska lära sig läsa, men man vet ju aldrig. Hon tycker att det är roligt och då kör vi på och ser vart det leder. För oss är det viktigaste att hon får vara delaktig i sitt egna liv och att hjälpa henne att få en helhet och ett sammanhang. Och att hon kan berätta vad hon har gjort känns bra! :)

Idag blir det en del småplock och fix som behöver göras här. Sånt man äntligen får tid över till när man inte har nånting planerat på hela dagen. Få ordning på foton, fixa schemabilder, lite små justeringar i Sandras dator och sånt som inte är jobbigt men tar massa tid. Skönt att ha den tiden idag! :)

Ha det bra!

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Maritha sa...

Vilken fin helg ni verkar ha haft och så härligt att hon gillar sin egen dator. Verkar ju jättebra för henne att jobba med det :-)

Önskar er en skön ledighet!

Kram Maritha

Photo by Maria sa...

Det är så roligt att läsa om Sandra och hennes intresse för datorn.. Tänk att själv kunna skriva ner och tala om vad man gjort.. Ett stort framsteg =)

Ha nu en fin kväll..

Kram Mia

jeannette sa...

Hej vännen
Det är så kul att läsa här att hon tycker det är kul med datorn ( men vilket barn tycker det inte är kul ) . Men en fråga?? är det mindre raseri nu än innan ? eller är det bara du som inte skriver ?? kramar ha det bra i veckan

Patricia sa...

Himla fiffigt det där hjälpmedlet, jag förstår att Sandra tycker det är roligt.. =)

Må så gott!
Kram Patricia