måndag 2 maj 2016

Länkar lite

Jag hann inte få till något inlägg igår, men delar med mig av två viktiga länkar istället. Det HÄR är från en Facebook-sida. Vikten av att vara uppmärksam på om personen har förstått, eller om det bara är ett inlärt beteende.

Jag har berättat om ett tydligt exempel förut, men tar det lite kort igen. När Sandra var i 7-årsåldern gick hon i en särskola där det saknades tillräckliga kunskaper om autism. (Det var inget fel på skolan, men den passade inte Sandra). När dom var på promenad så tränade dom på att gå över gatan.

Vid trottoarkanten stannade dom och tittade åt sidorna, som man ju gör innan man går över en gata. Dom sa ”Ingen bil där, ingen bil där, nu gå” Enkelt, rakt och tydligt. Jättebra, för dom flesta…

När Sandra kom till en trottoarkant stannade hon, sa ”Ingen bil där, ingen bil där, nu gå” sen gick hon! Vi fick höra att hon var så duktig i trafiken, men hon hade inte förstått att hon skulle stå still om det kom en bil… Hon tittade inte ens efter bilar utan oftast på sina fötter medan hon läste ramsan hon lärt sig att göra varje gång hon kom till en trottoarkant.

Det HÄR är en väns blogginlägg, om något helt annat och det får tala för sig själv.

Återkommer när jag får till nåt..

Inga kommentarer: