tisdag 17 november 2015

Utskolning

Jag håller på att öva mig i att låta bli jobbet på min ledighet. Det har väl inte gått något vidare den senaste tiden, så jag känner att jag måste skärpa mig och bli duktigare på det. För hur roligt det än är på jobbet så måste jag vara ledig när jag inte jobbar eftersom jag jobbar mer än tillräckligt ändå. Sen vill jag ju låta assistenterna hitta sina egna lösningar och arbetssätt som funkar utan att jag kommer och stör.

Framförallt så är ju vårt långsiktiga mål att jag inte ska vara där alls, och då måste jag hålla mig därifrån när det faktiskt fungerar utan mig. Sen vill jag så klart finnas till hands när det behövs, och det vet vi ju av erfarenhet att det gör, eftersom Sandra behöver en långsam övergång för att känna sig helt trygg.


Samtidigt tror jag ju att hon fortare känner sig trygg om jag inte finns tillhands för lätt. I dom situationer som är kritiska måste vi vara extra försiktiga, förstås, men i övrigt fungerar det utmärkt utan mig. Kan hända att min närvaro bara oroar mer, eller att det iallafall tar längre tid. Men det är en svår balansgång och ingen av oss vill ju riskera bakslag i onödan, för bakslagen är större än lite oro och tar mycket längre tid att komma över.

När vi gjorde utvärderingen sist så kom vi på att Sandra är väldigt mycket oroligare än vad vi har förstått när det gäller nya personer. Att det tar tid att lära känna henne riktigt väl har vi vetat länge, men att hon är orolig när någon ny ska hjälpa henne med något har vi inte riktigt förstått tidigare. Inte på den nivån iallafall, så klart har vi förstått att hon behövt vänja sig, men nu har vi märkt en ganska stor oro i vana situationer med en ny person.

Hursomhelst. För att hjälpa mig själv att ”skolas ut från Sandra-ansvar” så måste jag hitta lite annat att pyssla med, så jag inte sitter här och tycker att jag nog ska hälsa på lite på jobbet mest hela tiden ;) Det är väldigt lätt att falla in i ett mönster när det är för enkelt att gå till jobbet, så allra helst skulle jag ju inte vilja vara i samma hus som Sandra. Men nu är det som det är och vi måste göra det som är bäst för henne, förstås. Alltså får jag lägga manken till och låta bli jobbet dom gånger jag faktiskt inte behövs där.

Antingen åker vi och handlar lite idag, några inköp som vi inte hittade igår, eller så får det bli en promenad, helt enkelt. I em ska jag iallafall jobba ett par timmar, och det är ju bara roligt, som sagt. Så länge det är på arbetstid är det ju inga bekymmer :)

Jag måste också försöka att inte jobba hemma. Men det är inte heller det lättaste, för det är lugnare att hinna tillverka material, planera, skriva ner info, göra mallar, utvärderingar, scheman och allt annat som måste till för att en verksamhet ska vara bra, när jag är ledig från mitt jobb. Eftersom det är ganska fullt upp med annat på arbetstid.

Här är det senaste projektet iallafall, och det får ta den tid det tar. Vintern är ju klar nu och innan nästa årstid är här ska jag väl ha hunnit färdigt.


Vi tänkte göra lite olika miljöer till magnettavlan och tanken är att Sandra ska ha nåt enkelt som är roligt när hon är för trött för att jobba med nåt mer krävande.

Ta hand om varandra.

.

Inga kommentarer: