söndag 8 november 2015

Förberedelser

Jag har ju haft en hel del skriverier den senaste tiden, så jag tänkte att nån kanske är intresserad av att veta lite mer om det. Jag kände iallafall så själv innan vi kom igång ordentligt, att jag ville veta lite hur andra gjort. Det är förberedelser inför ett liv utan föräldrar, och det är ett ganska stort projekt, eftersom det är så mycket att tänka på. Jag rekommenderar verkligen att börja i nån ände, för att sen kunna fylla på vartefter.

Vi håller alltså på att göra i ordning en pärm med all viktig information som är bra att veta som assistent när man jobbar med Sandra. Både nu, och framöver. Dels för vana assistenter att ha överblick och stöd, och för nya assistenter att lättare lära sig allt man bör kunna.


Eller, för den delen, ta hjälp av när det uppstår situationer. Och spara lite mallar och annat matnyttigt i, som man kan ha användning av vid fler tillfällen. Seriesamtal till utflykter, t.ex.

Dels har jag, med hjälp av assistenterna som kan verksamheten bäst, skrivit ihop separata blad för varje veckodag, med ansvarsområden och rutiner. Vem gör vad, när och i vilken ordning. Jag kände själv att jag behövde det när jag hoppade in som vikarie förra veckan. Det är många små detaljer som hamnar i oflyt när man inte är van.


Sen en mer övergripande information över rutinerna Sandra har på jobbet.


Så finns det ju även info om ”rutiner i hemmet” och ”morgon- o kvällsrutiner”. Och en massa ”bra att veta” som jag har försökt sortera så det ska vara lätt att hitta info vid behov.

Hantering av utbrott, näsblod, kräkattacker, låsningar osv. Och att tänka på vid läkarbesök, frissabesök, jul, nyår och födelsedagar mm.

Favvo-mat, roliga intressen, rädslor och fobier, mediciner och sjukdomar. Ja, det finns hur mycket som helst när man börjar skriva ner. Jätteviktigt när det handlar om en person som måste ha vissa rutiner för att fungera och som inte kan förmedla det själv.


Så det är det jag har pysslat med om nätterna den senaste tiden ;) Men nu är grunden klar och bara uppdateringar vartefter vi kommer på nåt nytt som ska till.

I övrigt var gårdagen en trött och ganska skör dag. Det funkade bra så länge vi inte hade några krav på livet, men när det var dags för kvällsbadet räckte inte orken till för alla störningar som stör när damen är trött. Men det höll sig till oro och gick ganska bra, trots allt.

Idag fortsätter vi att samla energi inför kommande vecka. Må så gott!

.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Kramar om och hoppas du tar lite paus då o då i all planering och allt skrivande ❤️