torsdag 2 juli 2015

Bostadsanpassning

Vilken tur att Sandra mår bättre nu, för att få hjälp akut är inte riktigt den här kommunens metoder. Här är det tydligen bättre att det går helt åt skogen först, så kanske man inte behöver hjälp alls mer sen.

Nåja, Sandra klarar av att gå på toa igen, och vi hoppas att det håller i sig. Det kan ju ställa till det lite om det inte funkar över en hel sommar… Vi har iallafall fyllt i en ansökan om stöd vid toaletterna nu, för stressad och överbelastad kan ju Sandra bli även i fortsättningen, och eftersom det inte är akut att gå på toa (?) så är det lika bra att vara förberedd till nästa gång.

För övrigt så har vi lite pyssel att pyssla med här hemma, men det kommer jag berätta mer om senare. Sandra mår, som sagt, bättre nu och vi kommer förstås inte att utsätta henne för samma stress igen. Vilket dom nog tyvärr utnyttjar på kommunen, men då får dom väl göra det då. Jag har bättre saker att lägga min dyrbara energi på!

Igår åkte jag till stan och shoppade loss ordentligt. Bara rolig handling, och sånt älskar jag! Det är inte särskilt ofta jag har tid att åka och handla roligheter, men nu var det tvunget och det gjorde ju inget :)

Det var knappt att jag fick med mig allt till bilen, och idag har jag träningsvärk av handväskan! Haha, ja packåsna kan man ju lugnt säga.


Dom två påsarna från Panduro syns inte men står där bakom. Dom fyra långa ”pinnarna” gjorde inte packningen mindre krånglig, men det gick det med :)

En massa lådor och pärmar var ju inte så tungt, men otympligt och allt som stod på listan kunde jag inte ta den här gången, men det viktigaste är köpt nu. Några viktiga saker är kvar, men dom ska köpas på Elgiganten, så det får bli en annan dag.

En hel massa nya pärlor till Sandra blev det också, så nu lär det väl dröja innan hennes ”trä-halsband-period” är över, men det behövdes påfyllning så den risken tar vi, och hon blev ju glad, förstås. Hon trär och trär och trär, och även om vi återanvänder så behöver vi fylla på, och förnya, då och då.


För övrigt är det lite svårt att få nån vidare kontakt med damen här hemma. Det är mest ”Snart är semesterns slut” och ”Sen kommer dom tillbaks igen” och ”Jag längtar efter dom” och ”Snart kommer dom” vad man än säger, gör eller frågar. Frågar man igen, svarar hon samma igen ”Snart kommer dom tillbaks”

”Dom” är förstås Sandras assistenter som hon har längtat efter sen i fredags, som var deras första semesterdag. Vi har en slags ”vänta-kalender” som Sandra kan räkna dagarna på, men det är för tidigt att ta fram den redan. Vi måste ta en sak i taget för att inte röra ihop hennes tankar ännu mer, så schemat får vänta ett par veckor.

Sandra tar bort en dag i taget vartefter dagarna går.
På så sätt kan vi räkna dagarna som är kvar till det roliga händer.

Idag ska det sys upp draperier. Plötsligt blev det ett sy-rum i källaren, och det passar ju perfekt eftersom jag måste hinna sy det innan semestertiderna är slut, och eftersom Sandra är hemma mest hela tiden. Hon blir stressad om jag syr uppe i köket, där jag brukar sitta annars, när hon inte är hemma.


Det här rummet ska bli något helt annat sen, men idag är det min sy-ateljé.

Jag önskar er en fortsatt skön sommar! Det blir inte skrivet varje dag här nu, eftersom jag inte hinner riktigt, men jag antar att även ni har annat för er den här härliga årstiden :)

.

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Det verkar finnas mycket planer och idéer inne i ditt söta huvud... Hoppas du hinner allt du tänkt och att du får en och annan liten paus då och då. Kram finaste.

Patricia sa...

Det händer mycket hos er nu .. hoppas det snart blir ordning på allt, blir så förbannad när jag tänker på de trångsynta människor ni har att göra med ibland när det gäller Sandra .. varför kan det inte bara få funka som det behöver funka .. ja ja, jag håller tummarna att allt löser sig snart.

Shoppingträningsvärk kan man ju stå ut med .. hi hi.

Ha en skön helg!
Kram Patricia