fredag 16 juli 2010

Vi tar lite ledigt

Igår natt sov man lite halvdant i värmen. Klaga tänker jag inte, men jag sover bättre om det är lite svalare… Vi har inte kunnat vädra så bra för Sune klättrar på myggnäten om vi sätter i såna, så vi har bara haft två mindre fönster öppna, där han inte kommer upp. Men nu har Göran fixat ett Sunesäkert myggfönster, med myggnät på utsidan och klättertåligt hönsnät på insidan :)


Fler såna ska väl fixas så småningom. Igår natt stängde vi sovrumsdörren så vi kunde ha både det lilla fönstret och ett stort fönster öppet, sen satte vi på en fläkt också så det blev lite svalare.

Sune, som då inte fick vara i sovrummet, eftersom vi inte hade nåt klättertåligt myggnät än, hittade på egna saker och öppnade balkongdörren!


Sen hoppade han ut. Eller, han ramlade nog, för jag tror det är för högt för att han skulle vilja hoppa frivilligt. Han är ju en innekatt annars, men tyckte väl att det var lite väl varmt inne, kanske?!

När jag tittade ut så satt han där nedanför så troligtvis hade han inte hunnit varit ute så länge. Fast det vet jag ju inte nånting om, förstås. Han sprang in direkt när jag öppnade ytterdörren iaf, och han verkade må bra även om han såg lite snopen ut. Och nu är även balkongdörren Sunesäker.


Göran och jag passade på att hinna med en prommis innan det blev för varmt. Vi gick redan åtta, men det blev ändå bra svettigt innan vi var tillbaks vid niotiden. Skönt att få röra lite på sig iaf.

Sen pulade Göran med markisen som blåste sönder i Gränna. Det var ett fasligt pyssel men verkar som den gick att fixa, det var ju bra. Jag var ju aldrig orolig över det, Göran brukar fixa :)


Själv la jag mig en stund medan han grejade med markisen, och tvärsomnade! Det händer verkligen inte ofta att jag somnar mitt på dan, men jag sov så dåligt under natten, och gick upp tidigt så det var skönt att slumra en halvtimma innan Sandra kom hem. Då vill man ju gärna vara pigg och alert, liksom.

Hon kom hem strax före halv tre och var ganska okay, men när jag läste i boken bestämde jag att det får bli ledigt som idag. Hon har haft roligt och gjort ganska mycket, vilket tröttar henne, så en vilodag känns som ett måste. Nöjd var hon iaf, även om det stod att hon hade varit lite skör mot slutet. Vilket vi också fick känna på frampå kvällen.

När jag skulle packa upp korttidsväskan hade dom tvättat alla kläder, så allt var rent! Det är ju inget jag förväntar mig på nåt sätt, men jag blir väldigt glad när dom har fixat det. Dom är för gulliga :)


Efter mellis ville Sandra klippa i kataloger, och se film, och det är ju en lagom aktivitet när hon är trött. Medicinproceduren sköt vi på till idag. Vad det mer blir av dagen får vi se när damen vaknar. Vi hoppas att en natts sömn räckte och att hon är piggelin idag.

Må toppenbäst!

10 kommentarer:

Mia sa...

Vad sommarbrun och fin hon är Sandra! Hon passar så bra i kort hår!
Superskönt att sova på dagen:-)

Maritha sa...

Utevistelse ser hon ut att ha fått ordentligt i sommar. Skönt att hon får lite ledigt och piggna till.
Vilka underbara människor som tvättat allt så du slipper, guld värda!

Ha en bra dag!

Kramizar Maritha

Anonym sa...

Hejsan
vilket fint skyddsnät/myggfönster =) han verkar duktig, karln din!
Själv har jag kikat på en stående pelar fläkt som gör om vanlig luft till KYLA...*fniss* finns på Clas Olssons...eventuellt kommer jag investera i en sådan efter flytten...beroende på hur varmt och kvavt det blir inne!

Hoppas ni får en fin, lugn och skön dag

Annelie sa...

Ja våra kära husdjur mår nog inte så bra i denna värme som är nu. Våra katter ligger mest på hela långsidan på golven,, det är inte så ofta de ligger där annars.

Sova mitt på dagen ja.. det har gjort de sista dagarna.
O det är nåt jag aldrig gör annars.

Ha det så jättebra i vår älskade sommarsol / värme.. Kram Annelie

Okki sa...

Hoppas ni får en bra dag och en lagom pigg Sandra.
Kram Okki

Anonym sa...

Vad de är påhittiga katter ! Tur att det inte hände något med honom. Vad gulligt att få allt tvättat. Vilken händig karl du har som fixar allt, inte illa. Smart lösning med fönstren och Sune säker dörr.

Ha en mysig helg !!! Kram Annika

Annelie L sa...

Så sommar brun och fin Sandra är.
Kram

Photo by Maria sa...

Bra idé med hönsnätet så ni kan ha öppet utan att vara rädda för att Sune skall rymma :-) De är uppfinningsrika de där katterna.. Mina gjorde ju det när jag bodde i lägenhet och fick med se till att ha ett lås på så att de inte försvann in till grannens balkong..

Ha nu en fortsatt bra dag med mycket mys..

Kram Mia

Bellan sa...

Ni ser också ut att ha haft en trevlig tripp, precis som vi. Vi har kommit hem för nån timme sen och nu ska jag försöka läsa ikapp lite bloggar.

Skönt att Sune klarade fallet/hoppet bra.
Och visst är det bra med karlar som fixar det mesta. Jag är också lite bortskämd med sånt.

Ha det nu så gott i värmen! Kramis!

Mib sa...

Men Guud vilken finurlig katt!!! Hur kunde han lyckas öppna dörren!!!
Kram från Mib.