söndag 2 juli 2017

Materialförråd

Det finns så mycket fina människor runt Sandra, och jag kan inte riktigt få fram hur tacksamma, och rörda vi är. Vänner som tillverkar material och skickar både saker och hälsningar. Igår fick jag med mig en bunt tidningar som vår fina frissa och en av våra gemensamma vänner hade samlat ihop åt Sandra. Tack alla som bryr sig om!

Vi har ett sjå att försöka få Sandra att göra lite annat än att klippa om dagarna. Även om hon inte klipper hela tiden, så går det åt massor med tidningar och kataloger. Den här årstiden är hon ute mer, och då går det mest åt såpbubblor. Visserligen massor av det med, men det är enklare att få tag på.


Just nu verkar det som att Sandra är inne i en pusselperiod, och då väljer hon att pussla istället för att klippa, när det inte är uteväder. Det är vi tacksamma över, så vi hinner fylla på tidningsförrådet ordentligt. När hon klipper som mest så går det åt en hel bunt om dagen, så vi måste ha ett lager i källaren. Det får liksom inte ta slut...

Jag minns när Sandra började på sin första dagliga verksamhet (av tre). Där hade dom lagt tre tidningar i hyllan till Sandra, eftersom hon tycker om att klippa. Jag frågade vad hon skulle göra när det tog slut, om en kvart 😏 Där fanns det ju ingen verksamhet alls för henne, så där hade dom verkligen behövt samla tidningar… Assistenten blev tillsagt när hon tog lite papper för att göra nåt annat med Sandra, att hon inte fick använda så mycket material för det var så dyrt.

Visst kan det bli dyrt om man släpper lös Sandra helt, men eftersom hon mest är intresserad av att göra saker, och inte bryr sig om att spara nåt, så går det att återanvända ganska mycket.

Siluetterna vi gjorde häromveckan t.ex. är utklippta av återanvänd kartong som Sandra tidigare har klistrat på. Så man behöver inte slösa, men hon måste ju få sysselsättning.


Även det hon klistrar på kartongen går till viss del att använda igen.

Vi beställde faktiskt massor av färgad kartong från ett ställe, minns inte vad det heter just nu, där även förskolor och verksamheter kan beställa. Betydligt billigare än Panduro när det går åt en del.


Nåja, idag ser det ut att bli såpbubbel-väder, så jag antar att Göran och damen roar sig med det medan jag åker på städningen som börjar bli lite akut. I veckan kommer det inte finnas någon tid för städning, nämligen.

Må gott.

.

Inga kommentarer: