lördag 8 juli 2017

Den som väntar på nåt gott

Göran var och tittade på Sandras eventuellt blivande bostad igår, äntligen. Den här gången var den tömd så nu gick det bra. Men vi måste vara uppmärksamma på alla kryphål, i vanlig ordning, så vi ropar inte hej än. Kommunen har sina strategier även om den handläggaren vi har nu jobbar lite annorlunda. Istället för att neka Sandra det hon har rätt till så gör han medvetna ”slarvfel” och hoppas att vi inte ska upptäcka det innan vi skriver på några papper. Men eftersom vi är uppmärksamma och påpekar allt sånt så har han ju ändrat innan påskrift och godkännande hittills. Vi får väl se, som sagt.

Och sen ska det ju bli nytt beslut vartannat år… Som om Sandras behov skulle ändras 😒Suck. Så vartannat år kan kommunen komma på att hon inte har några behov och att dom behöver lägenheten till nån annan verksamhet. Även om det står i LSS att insatsen ska vara varaktig så länge behov finns. Eftersom kommuner kan bestämma behoven själva så är det en ganska meningslös lag, faktiskt.

Sen förhalas ju allt i vanlig ordning. Det som skulle vara klart i juni från början har skjutits upp och datum har sakta flyttats fram. Sista budet är i början av september. Men det har vi inga papper på, så vi får väl se vilket år det eventuellt blir klart.

Gårdagen för Sandras del gick ganska bra. Hon var lite för trött för nya bekantskaper, så vi visade hur ett utbrott går till och hanteras. Lika bra att köra full gas direkt 😉

Nejdå, jag skoja. Det blev visserligen ett utbrott, men gick ganska bra ändå. Vi gör ett nytt försök nästa vecka, och det känns som det kommer bli bra.

På eftermiddagen ville Sandra blåsa såpbubblor, så det fick hon göra. Vi är lite för trötta allihop just nu, så det fick bli ganska lugnt resten av dagen och kvällen.

Jag kan inte skriva allt jag känner här i bloggen, även om det skulle vara till min fördel att reda ut vissa saker som andra annars lätt skapar sig egna bilder av utan att vara egentligt insatta. Men den här bilden får berätta hur jag känner just nu, och vad jag tycker om saken.

Bilden kommer från min fotosida på fb, Amatörfotografen


.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Kramar om och hoppas ni kan lita på vad som är sagt och återfå förtroendet för er kommun.