lördag 11 mars 2017

Tolkningsfråga

En som skulle komma hit ställde in och det innebar att Göran kunde komma hem en dag tidigare. För att inte Sandra skulle reagera alltför starkt på att den väntade personen uteblev sa jag ”Men då kommer pappa hem en dag tidigare, redan imorgon”

I Sandras värld och med hennes tidsperspektiv tolkade hon den meningen lite på sitt sätt, upptäckte jag när hon senare på kvällen berättade för mig att ”Pappa kommer hem tidigt på morgonen”

Nu spelade det ingen roll för Sandra, eftersom hon ändå inte förstår tiden, men det var lite roligt. Och en nyttig påminnelse om att det jag säger inte alltid är samma sak som det Sandra uppfattar.

Bilden finns på min fotosida, Amatörfotografen, på Facebook

När pappa väl var hemma så hade dom lite mysigt i soffan, med Sandras alla utklippta bilder. Det är inte alltid som det är så mycket bild kvar när Sandra är klar med dom, om jag säger så. Det kan vara svårt att se vad dom föreställer ibland. Hon gav ett utklipp till Göran..

-Vänd på den!
-Vilket håll ska den vara då?
-Rätt håll!

Ja, det borde han väl ha fattat, att bilden skulle vara åt rätt håll?! 😄 Hon är ju för skön!


Trevlig helg!

.

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Goa, söta Sandra, hon blev allt glad över att pappa kom hem och myste i soffan med henne ❤

Anonym sa...

Ibland får man verkligen såna bra kommentarer från Hanna också.
Angående "imorgon" så har jag lärt mig att säga "imorgon må/ti osv" för detta ordet imorgon kommer av bara farten och jag vet att det måste vara svårt att veta skillnaden på morgon och imorgon,det låter ju väldigt likt.
Skönt att det går åt rätt håll igen,ha en trevlig fortsättning på helgen!
Annette