måndag 14 juni 2010

En massa extra tid


Vilken skön fm det blev igår. Det var t.o.m. sommarvarmt så det blev till att byta till somrigare kläder! Härligt att få nöta lite på dom med :)

Jordgubbarna är skyddade och nu kan vi bara vänta på skörd :) Dom blir såå söta och goda!


Sandra var lite skör under fm, men vi hoppas att vardagen ska råda bot på det. Så länge hon fick vara ifred gick det bra, och här har hon fått en skruvdragare att roa sig med.


Riktigt duktig på att skruva i skruv i en bräda och sen skruva ut dom igen när det var dags att äta. Verkar en aning meningslöst, men Sandra var helnöjd och det är ju huvudsaken. Sånt passar henne bra när hon är skör och extra kravkänslig. Bara få sitta och pula med nåt lagom svårt för sig själv :)

Jag var bara ute en liten stund, för sen hade jag ju annat att göra. Så det inte skulle bli som i lördags… Förberedde det som skulle förberedas och fixade klart korttidsväskan. Sen var det dags att börja med maten och så var den fm gjord i ett nafs.

Och idag börjar helgen. Sandra åker klockan nio och kommer hem på onsdag em igen. Det ska bli skönt att vara hemma utan planer. Jag tror knappt vi ens behöver handla! Jo, lite färskvaror då, mjölk och sånt, men ingen storhandling.

Så himla skönt att känna sig bara ledig. Och ikapp, liksom. När det dröjer mellan ledigheterna så kommer vi efter med en massa sånt där smått som tar en massa tid av vår ledighet. Städa, handla, fixa med schema, gå igenom kläder, fylla frysen… Ett tag i vintras kändes det som vi inte gjorde annat än sånt så fort vi var lite lediga.

Nu känns det otroligt skönt att faktiskt nästan alltid komma att vara lediga två dagar i veckan, som dom flesta som jobbar heltid är. Tänk att dom två extra dygnen i månaden kan göra sån skillnad. Nu kommer vi ju lättare kunna göra annat. Det kommer att finnas mer tid för att träffa vänner, t.ex. Om det nu är nån som är ledig samtidigt som oss nån gång, förstås.

En liten, liten planering finns till nästa vecka. Om allt funkar och stämmer så åker jag på Grönan med mycket goda vänner då, och det känns inte som man missar nåt annat, för vi har korttids den här veckan också, och veckan efter igen. Det är som att få en hel massa mer tid på nåt sätt. Och om nån har missat det så är jag barnsligt förtjust i karuseller, så jag hoppas, hoppas att det blir som vi försöker få ihop det nu :)


Önskar alla en härlig dag!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att Sandra kunde visa dej att hon hade ont.Gott med jordgubbar när de blir klara, men våra är väldigt sena de har börjat blomma först nu. Hoppas du fick sova längre i natt så Sune inte väckte dej.

Ha en härlig helg !!! Kram Annika

Mia sa...

Trevlig helg då:-))

Anonym sa...

Hej Nina!
Jättekul att läsa din blogg!
Jag fastnade på en sak, er dotter med autism och att livet med henne är spännande och lärorikt. - Det kan jag tänka mig!
Jag själv är 24 år, kvinna med MS, en bror som är cp-skadad o en lillebror med Adhd.
Läste att både du o göran arbetar som personliga assistenter för er dotter. Jag har också arbetat som assistent, men numera på ett assistansbolag där jag hjälper assistenter att få den lön som de förtjänar. Kände att jag ville berätta det för dig, se det som ett erbjudane om ni är intresserade av löneförhöjning. Hittade ingen mail så jag slängde in det här, för vidare kontakt så är min mail: lindaerdinc@yahoo.se

Mvh

Linda

Maritha sa...

Vad härligt om du kan få åka karusell Nina!!!!!!

Låter ju mer regelbundet med ett par dygn i veckan så ni är jämn lediga!

Stora kramen Maritha

Patricia sa...

Åh va gott med egna jordgubbar...det har vi inga tyvärr...inte än i alla fall... =)

Ja men det var ju en utmärkt syssla att skruva i och skruva ur...jätteduktigt av henne att hantera en skruvdragare, det gör ju knappt jag.. hi hi.

Är så glad för er ledighet, det är ni verkligen värda och tänk så skönt för er att veta att det kommer att vara så...underbart!!!!
Och underbart att ni får lite "bara-vara-tid" och inte har en massa att ta igen då...äntligen!!!

Ha en fortsatt skön ledighet!
Kram Patricia