söndag 28 augusti 2016

Det går framåt

Vi röjer vidare. En sak i taget betas av på den kilometerlånga att-göra-listan. Igår inventerade jag i Sandras garderob. Rensade ur gammalt som inte används…


…dammtorkade och märkte upp nya platser till allt sorterat som är kvar. Det blev nog så bra det kan bli på den lilla ytan som finns för ändamålet.


Vi funderar mest hela tiden på praktiska lösningar. Det är ju märkligt att ett så stort hus kan kännas alldeles för litet. Men det är klart, så länge Göran och jag bor här så tar vi ju lite plats. Det blir bättre med tiden och vi är ju proffs på lösningar i den här familjen, så det ska nog gå bra.

När Sandra var nattad flyttade vi den lilla kontorshörnan till ny plats i ett rum som hon inte använder.


För att ge lite mer yta åt henne i dom rum hon är i då hon kommer behöva sysselsättas mer även på mellanvåningen inom kort. Meningen är ju att hela verksamheten ska flyttas från källaren till övriga huset, och ha mer fokus på ADL-träning. Så den lilla ”hallen” kommer behövas när Sandra ska ha lite friare aktiviteter som ”rast” t.ex. Där ska hon kunna pussla och rita och sånt som ger henne energi mellan aktiviteterna. Har vi tänkt just nu iallafall. Inget är ju klart förrän det är klart, men jag visar er när det har blivit nåt att visa.

Vi kommer ju ha ett oanvänt rum på övervåningen när assistans-sovrummet flyttas ner. Längre fram är planen att det är dit källarverksamheten ska flyttas. Men, en sak i taget så får vi se längs vägen vad som är mest praktiskt i praktiken.

Vi kan inte rumla om för mycket, utan får ta det lite då och då, så inte Sandra oroas. Sen är det ingen nackdel att vi tänker igenom allt ordentligt innan vi ändrar. I veckan som kommer planerar vi iallafall lite utflykter med Sandra, så Göran hinner rumstera om med sånt stök som hon inte fixar. Sen får vi se hur långt han hinner och hur vi ska gå vidare utifrån det.

När vi hade korttids kunde vi passa på att stöka när Sandra inte var hemma, men nu är hon ju hemma hela tiden och det krånglar till "bygget" en hel del.

Det var allt för nu. Jag återkommer så fort jag hinner igen.
Må så gott!

.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Ni fixar och donar och det kommer säkert bli toppen när det är färdigt ❤️
Kramar