onsdag 26 maj 2010

Inte bra :(

Med Åke alltså… Han haltar riktigt illa nu, så Göran får åka in med honom. Jag måste ju vara hemma eftersom Sandra kommer hem idag. Hoppas, hoppas det inte är nåt med stiftet. En operation till har vi inte råd med. Då finns det bara en utväg…


Men det är ju ingen idé att sitta och oroa sig över det nu. Vi får se vad dom säger sen, helt enkelt. Men bra är det ju inte. Imorse hade han bråttom till lådan och sen orkade inte benet mer så han nästan släpade sig till matskålarna och LÅG ner och åt!...

Jag fick ett par kommentarer angående den lössläppta hunden, att man inte får ha hundar lösa om man inte har pli på dom eller om det är en viss årstid (det är väl när djuren har ungar i skogarna) och så är det ju. Dessutom gick han på ett naturreservat där det satt skyltar lite varstans att man måste hålla sina djur kopplade. Och vi var ju på en campingplats och på såna gäller dom reglerna jämt.

Även om Sune inte skulle hålla med mig så var ju inte hunden det största hotet utan hundägaren som var riktigt otrevlig. Först frågade han spydigt om Göran var polis som bad honom koppla sin hund och han hade minsann inte gjort nåt. Då blev Göran förbannad och skrek åt honom att katten var livrädd. Då blev jag lite rädd, för man vet ju inte vad det finns för folk. Han stormade mot Göran och pekade på sin käke och sa ”slå här då”

Jag fick en fin award av Mia, tack så mycket!


Med den följde en utmaning att leta upp den 10:onde bilden i bloggen och publicera den igen. Bild nr tio blev den här, om jag har räknat rätt.


Då var dom bara åtta veckor, dom små liven :)

Jag skickar nu vidare till följande bloggare:

mibfilosoferar
Att leva med Skalman
Emma
Livet med autism

Ha en härlig dag, gott folk!

7 kommentarer:

Mia sa...

Men gud vilka sötisar, sååå små:-)
Förstår att du blev rädd men jag tycker det var bra att Göran sa ifrån.
Kram

Pernilla Be sa...

Åh, vad jag hoppas att det går bra hos veterinären idag. Stackars Åke, och stackars er.

Jag är inte själv rädd för hundar men Tove är livrädd. Jag är så trött på hundägare som säger "han är inte farlig". Det vet ju inte hon. Hon har problem med hundars kroppsspråk eftersom hon själv inte pratar. Tänk om en människa skulle bete sig som en hund, skälla och hoppa och slicka och nosa, inte konstigt att hon blir förvirrad. Hon håller fram händerna och skriker "stopp" och då kommer hunden fram och sniffar och slickar, och då får hon panik.

Vid varje möte med en hund måste vi finnas emellan, ta udden av den värsta ivern, hålla hunden så lugn som möjligt på marken och sen låta Tove närma sig hunden i sin egen takt. Alla vi känner som har hund vet om detta och de hjälper oss jättemycket för att få det rätt och inte göra Tove mer rädd än som behövs. Hon behöver lära känna hunden som individ innan det är okej. Då är det kul att klappa, kasta pinnar och gå med hunden i koppel.

En bra hundägare, som låter sin hund springa lös när det är lämpligt, ropar in sin hund och kopplar den så snart det kommer någon annan. Och har man inte en stabil hund som kan låta bli att jaga efter rådjur och andra djur så ska den vara kopplad. Det borde faktiskt vara lag på det.

kram//pernilla

Pernilla Be sa...

Tjusig award! Och du är verkligen värd den. kram//pernilla

Bloggande 4barnsmamma sa...

Men Åke då...
Gillar verkligen det namnet på en katt:)!

Photo by Maria sa...

Jag håller tummar hårt att det går bra hos veterinären idag..

Ni skulle ha anmält mannen, han var ju tom hotfull och bara det gör ju att han skall anmälas..

Sååå söta de var när de var små, tänk så fort de växer.. Ja de är ju söta idag med men som små är ju kattungar, och andra djurungar med förövrigt, ljuvliga..

Kram Mia

Anonym sa...

Ja det finns många knäppisar :-(
Hoppas allt löser sig för Åke så synd om honom !
Ha det så gott !!! Kram Annika

Mib sa...

Hej. Tack så jättemycket för awarden. Jag ska genast göra något åt den. Och hoppas att det snart blir lite mera lugn och ro för både dig och katten på ett positivt sätt förstås.
Stor kram!